Ingredienser
8 – 10 poteter 1 finhakket løk 1 ½ dl finhakkede rødbeter ½ dl finhakkede sylteagurk saus: 2-3 dl rømme (lett) 1 dl majones 2-3 ss sennep salt, pepper
Tilberedning
Skrell potetene og skjær de i terninger. Bland rømmen med majones og sennep. Smak godt til med salt og pepper. Legg poteter, løk, rødbeter, sylteagurk og saus lagvis i en stor skål. Bruk for all del kokefaste poteter om du vil ha litt konsistens og ikke bare potet-blanding

Mer om emnet: Potetsalat

Potetsalat er en populær matrett som har sin opprinnelse i europeiske land. Til tross for denne europeiske opprinnelsen, spiller potetsalat nå en viktig rolle i en mengde internasjonale kjøkken. En enkel, men allsidig side, potetsalat kan være det perfekte tillegg til en grillfest, piknik, eller familie fest.

Det finnes utallige måter å variere potetsalat. Viktige faktorer som spiller inn er typen potet som brukes og hvilke andre ingredienser som tilsettes. Poteter kan for eksempel være kokefaste eller melete, og hver av disse gir sin egen unike tekstur til salaten. Utover poteter inkluderer de vanligste ingrediensene oftest majones, sennep, løk, sylteagurk, selleri, og egg. Men potetsalat kan også berikes med bacon, blåmuggost eller friske urter som dill eller persille, noe som gir salaten en mer robust smak.

Potetsalat kan gjøres sunnere ved å bytte ut noen av de tradisjonelle ingrediensene. For eksempel kan majones erstattes med gresk yoghurt. Dette gir en lettere, men fortsatt kremet smak, samtidig som kaloriinnholdet blir redusert. Videre kan man tilføre ferske grønnsaker som paprika, gulrøtter og agurk for å øke næringsinnholdet.

Selv om mange forbinder potetsalat med sommer og grillmat, er det faktisk en rett som fungerer godt hele året. I julen er varm potetsalat med syltet rødløk og grov sennep en favoritt hos mange. Om høsten er potetsalat med rosmarin og ovnsbakt hvitløk et deilig alternativ som passer perfekt til ovnsstekt kylling eller stekt lam.

Potetsalat har en lang historie og har vært populær i flere hundre år. Det er trodd at den først ble laget i Tyskland på 1800-tallet, og derfra spredte den seg til resten av verden. I dag er det utallige varianter av potetsalat, alle med sine egne unike smaker og teksturer.

Potetsalat er en fleksibel og allsidig side som kan tilpasses mange forskjellige smaker og dietter. Uansett om du lager en tradisjonell potetsalat eller prøver en ny vri, er det alltid en sikker vinner på ethvert familiebord.