Provencalske pannekaker

Ingredienser
200 g skinke 1 squash 1 løk 2 fedd hvitløk 3 egg 4 ss hvetemel 1 dl melk revet jarlsberg-ost salt pepper olivenolje
Tilberedning
Skjær squashen i tynne skiver, salt dem og la dette trekke i ca. 30 minutter til de begynner å gi fra seg væske. Skyll dem rene og tørk dem i et klede. Bland pannekakerøren (egg, mel, melk, revet ost, salt og pepper). Bland inn skinke skåret i strimler og finhakket løk. Fordel røren i en ildfast form (20 cm i diameter) som er penslet med olivenolje. Legg over squash i skiver og dryss over revet ost. Stekes i ovn til den er pent gyllen. Steketemp: 220oC Steketid: 25 – 30 minutter Serveres med en frisk salat og brød.

Om Provencalske pannekaker

Provencalske pannekaker bærer en unik tradisjon, både i deres kulinariske uttrykk og rike historie. De har eksistert i den franske regionen Provence i mange år, gledet generasjoner med deres deilige smak. Unikheten i provencalske pannekaker ligger i deres presise blandinger av lokale, friske ingredienser og kreative bruk av krydder. Hver provencalske pannekake viser tydelig Provences kulinariske mangfold og dybde.

En viktig detalj å merke seg om provencalske pannekaker er at de ikke er tradisjonelle tynne pannekaker, men heller tjukke og ofte fylt med forskjellige typer krydret kjøtt eller grønnsaker. På mange måter ligner de mer på en quiche eller smørbrød enn på det vi vanligvis forbinder med en pannekake. Matlaging av provencalske pannekaker krever sakte og omhyggelig matlaging, noe som resulterer i en intens smak og deilige teksturer.

Røttene til provencalske pannekaker kan dateres tilbake til det gamle romerriket. Middelhavsområdet, rikt på sol og naturlige ressurser, har alltid produsert overflod av matvarer, og det er i Provence at denne rike kulinariske arven har gitt opphav til provencalske pannekaker. Disse pannekakene er en del av en større tradisjon for Provence-matlaging, kjent for sin bruk av lokalt dyrkede urter, olivenolje, grønnsaker og korn.

En klassisk provencalsk pannekakeoppskrift kan inkludere ingredienser som fersk spinat, geitost, karamellisert løk, soltørket tomat og tykk skinke. Krydder inkluderer ofte timian, rosmarin og basilikum. Deigen er tilberedt med olivenolje og hvete for en rik, hjertelig smak. Denne blandingen blir deretter bakt til en perfekt gylden brun farge for å skape den endelige pannekaken.

Til tross for at de er mindre kjente internasjonalt, har provencalske pannekaker begynt å få mer anerkjennelse for sin unike smak og tekstur, samt deres plass i det rike landskapet av fransk matlaging. Hele verden begynner så smått å oppdage den skjulte skatten som er provencalske pannekaker. Håpet er at flere vil begynne å utforske denne deilige delen av Provence’s kulinariske arv, og at provencalske pannekaker vil fortsette å fascinere og gjerne matelskeres ganer for generasjoner som kommer.

Legg igjen en kommentar