DEIG
125 gram smør
3 dl hvetemel
2 1/2 ss kaldt vann
2 løk
FYLL
6 purrer
4 egg
200 gram lettrømme
200 gram røkt middagspølse
salt og pepper
muskatnøtt
1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.
2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.
3. Fordel 3/4 av paideigen i en form med diameter på 28-30 cm og prikk med gaffel. Stek ved 200 grader i 20 minutter.
4. Skjær purrene i skiver og kok i lettsaltet vann i 10 minutter. La dem renne av i et dørslag.
5. Pisk eggene, bland i rømmen og smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
6. Skjær pølsene i terninger, fordel bitene i paiskallet sammen med purren og hell sausen over.
7. Lag rutemønster eller kjevl ut lokk med et lite hull i toppen av resten av paideigen. Pensle lokket med vann. Stek ved 225 grader i 20-25 minutter.