Ingredienser

# 2 sellerirøtter
# havsalt og nymalt pepper
# 4 stk indrefilet av okse, helst økologisk, og godt marmorert – hvert stykke på 200-225g
# 5 ¾ dl kyllingkraft
# ½ fl barolo eller annen kraftig rødvin
# 6 hele hvitløksbåter, skrelt
# 1 liten bunt frisk timian
# 6 hele pepperkorn
# 100g smør

Tilberedning

1. Først skreller du sellerirøttene til de er rene og hvite. Skjær dem i 2 cm store terninger. Kok opp en kjele halvfull med lettsaltet vann.
2. Ta frem en annen kjele de fire kjøttstykkene passer akkurat, og ha i kyllingkraft, vin, hvitløk, en bunt timian, pepperkorn og en klype salt. Kok opp og skru ned varmen til det så vidt småkoker.
3. Nå koker nok også vannet i den andre kjelen, så da slenger du i selleriterningene, legger på lokk og lar dem koke i 15-20 minuter tilde er møre.
4. Legg de fire kjøttstykkene ved siden av hverandre i den småkokende kraften og vinen – pass på at vesken dekker kjøttet. Hell på litt vann hvis det er nødvendig, men hvis kjelen er passe stor, skulle det gå bra. Se på klokka når du legger kjøttet i – det tar omtrent 6 minutter hvis du vil ha det rødt, 8 minutter før det er medium og 10 minutter til det er nesten gjennomkokt. Koketiden er alltid litt usikker avhengig av tykkelsen på stykkene og hvor kalde de var da du la dem i. Det beste er å knipe litt i dem for å sjekke hvor spenstige de er inni.
5. Dekke til kjelen med smørpapir – en cartouche.
6. Når kjøttet er slik du vil ha det, legger du det over på et varmt fat, dekker det til og lar det hvile i et par minutter mens du siler kokevannet fra selleriterningene. Legg terningene tilbake i kjelen, og ha i halvparten av smøret. Mos sellerien og smak til med salt og pepper.
7. Nå lager du en lett saus. Alt du trenger er to vinglass med kokeveske – resten kan fryse ned. Kok raskt opp, ta ut timian og pepperkorn, og mos hvitløken, som nå er blitt mør og søt. La det koke i et par minutter. Ta kjelen av varmen, smak til med salt og pepper og ha i resten av smøret. Skak forsiktig på kjelen, slik at det smeltede smøret løser seg opp i vinen – dette gjør sausen blankere og litt tjukkere. Ikke kok opp igjen, for da skiller sausen seg.

Server kjøttstykkene på hver sin tallerken med litt mos og saus.