Ingredienser

300 g Røkt kotelettkam av svin
1/2 dl Buljong
Salt og pepper
Smør til saus
Smør til steking
Hvetemel
Sukker
100 g Erter i boks
150 Mandelpoteter
100 g Kastanjer

Tilberedning

Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Legg kjøttstykket med fleskesiden ned i en langpanne, og ha i litt vann. Stek kjøttet i en time med fleskesiden ned, spe på med litt buljong. Deretter snur du stykket og steker det på 200 grader i om lag en halv time.

Ta opp kjøttet, la det hvile litt.

Skjær ut kjøttet fra beinet, og skjær fileten i fine skiver.

Glaserte kastanjar: Stek kastanjene i smør og sukker i stekepanne.

Mandelpoteter: Kok mandelpotetene og brunstek dem deretter i godt smør.

Saus: Lag saus av smør og hvetemel (60 gram av hver pr. liter kraft) og spe med kraften fra kjøttet. Ha i rødvin og evt. litt sukkerkulør. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Servering: Legg det hele beinet på et passelig stort fat og legg kjøttskivenen pent langs beinet. Anrett kokte erter, glaserte kastanjer og mandelpoteter rundt. Server rødkålen ved siden av.