Ingredienser:

500 gr frisk tunfisk
5 lime
1 ss palmesukker
1 ss soyasaus
1 ts sesamolie
2 ts kokosmelk

3 fedd hvitløk
100 gr rosa asiatisk sjalottløk
2 dl solsikkeolje
½ ts salt
½ ts sukker

2 avocado
1 ts sitronsaft
3 kopper frisésalat
frisk basilikum
frisk koriander
frisk bladmynte
salt
pepper
olivenolje

Tilberedning:

Råmarinade:
Press saften fra limen i en skål. Tilsett finrevet palmesukker, soyasaus og sesamolje. Smak til med kokosmelk og sett marinaden til side.

Krydderblanding:
Varm opp solsikkeoljen i en gryte. Hakk sjalottløk og hvitløk fint og friter det i oljen til det er gyldenbrunt. Ta det opp og legg det på fettsugende papir. Når fettet er sugd opp blandes sjalottløk, hvitløk, salt og sukker i en morter og males til en kornete masse.

Skjær tunfisken i meget tynne skiver og legg dem i en skål. Dekk dem med marinaden og la dem stå i fem minutter, til fisken har blitt matt.

Salat:
Skjær avokadoene i ruter og legg dem i en skål. Stenk dem med sitronsaft slik at de bevarer fargen. Krydre med salt, paprika og et stenk olivenolje.

Anrett tunfisken på en tallerken. Stenk eventuelt litt marinade bortover. Fordel avokadoruter over tunfisken og den blandede salaten av frisé, basilikum, koriander og bladmynte. Til slutt drysses krydderblandingen over.

Porsjoner:
4-6 personer