25 gr. gjær
2 dl. kald melk
200 gr. romtemperert smør el. margarin
1 ss. sukker
ca. 6 dl. hvetemel (350 gr.)
Fyll:
75 gr. smør el. margarin
2 ss. sukker
2 ts. vaniljesukker
Til pensling:
egg
Til pynt:
1 dl. melis
1 ss. vann
1. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melk, og rør til gjæren er oppløst.
2. Tilsett smør, delt i mindre biter, sukker og mel. Arbeid raskt sammen til en smidig deig.
3. Kjevle ut deigen til en stor firkant, 40×40 cm., på et melet arbeidsbord.
4. Skjær leiven i firkanter, 8×8 cm.
5. Rør sammen ingrediensene til fyllet. Fordel det på midten av firkantene.
6. Brett de fire hjørnene på deigbitene inn over fyllet.
7. Legg bollene i papirformer. Sett på stekeplate.
8. Dekk dem til, og la heve ca. 2 TIMER i romtemperatur.
9. Pensle bollene med sammenpisket egg.
10.Stek bollene midt i ovnen ved 250 grader, 5-8 minutter. I varmluftsovn ved 200 grader, ca. 8 minutter.
Tips:
Frys bollene stekte, men uten glasur, eller ferdighevede, men ustekte. De ustekte bollene tar du ut av fryseren samtidig som du setter på ovnen. Stek dem, se ovnstemperatur og tid over.
De er kjempegode. Jeg baker de ofte. Jeg bruker vaniljekrem som fyll, det er mer vellykket hos meg ????
Håper de er like gode som navnet er morsomt. Rimbo, hehe.