300 g portobellosopp
1 terning kjøttbuljong
1 l vann
1 stor løk
2 hvitløkbåter
1/2 rød chili
1-2 ss god olivenolje
1/2 dl tørr hvitvin
1 bunt bladpersille
3 dl risottoris
salt og pepper fra kvern
150 g revet/flaket parmesan
Løs opp buljongterningen i kokende vann. Legg lokk på og la buljongen syde mens du forbereder resten. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skyll, del, rens og hakk chili. Skjær soppen i biter. Fres løk, hvitløk og chili mykt i en stor kjele. Tilsett sopp og la det frese videre noen minutter. Hell i vin og la det koke opp. Rør inn hakket persille. Senk varmen og hell i risen. La det koke til væsken er forsvunnet. Fyll på med buljong til risen er dekket. Rør om og la det koke. Spe med mer buljong etter hvert (når nødvendig). Etter 20 25 minutter er risen klar. Det skal være litt væske tilbake. Riv det meste av osten fint og rør inn i risottoen. Spar litt til å flake over ved servering. Smak til med salt og pepper, og pynt med bladpersille.