Ingredienser

300 g portobellosopp
1 terning kjøttbuljong
1 l vann
1 stor løk
2 hvitløkbåter
1/2 rød chili
1-2 ss god olivenolje
1/2 dl tørr hvitvin
1 bunt bladpersille
3 dl risottoris
salt og pepper fra kvern
150 g revet/flaket parmesan

Tilberedning

Løs opp buljongterningen i kokende vann. Legg lokk på og la buljongen syde mens du forbereder resten. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skyll, del, rens og hakk chili. Skjær soppen i biter. Fres løk, hvitløk og chili mykt i en stor kjele. Tilsett sopp og la det frese videre noen minutter. Hell i vin og la det koke opp. Rør inn hakket persille. Senk varmen og hell i risen. La det koke til væsken er forsvunnet. Fyll på med buljong til risen er dekket. Rør om og la det koke. Spe med mer buljong etter hvert (når nødvendig). Etter 20 – 25 minutter er risen klar. Det skal være litt væske tilbake. Riv det meste av osten fint og rør inn i risottoen. Spar litt til å flake over ved servering. Smak til med salt og pepper, og pynt med bladpersille.