Ingredienser:
br>• 125 gr Smør
• 3½ dl Melk
• 50 gr gjær
• ½ ts bakepulver
• 75 gr sukker
• 450 gr ca. hvetemel
Pensling
• 1 egg sammenvispet
Fyll:
• 5 dl romkrem
Glasur:
• 2 dl melis
• 2 ts ca. eggehvite
Fremgangsmåte:
br>I stekeovnen ved 225 grader C, ca. 15 minutter
Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver og 2/3 av melet og rør til jevn deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
Del deigen i 20 biter og trill til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.
Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i romkrem. Pensle med egg og stek.
Lag melisglasur ved å røre sammen merlis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur.
Porsjoner: 8-10 stk.