Ingredienser

2 kg kotelettkam uten bein

Krydder: 3 ss frisk rosmarin, 2 ts grovmalt pepper og 2 ts salt

Marinade: 2 ss olivenolje og 4 ss eplesidereddik

¼ selleri
2 gulrøtter
2 løk
8 dl kokende kraft/vann
sennep (Dijon)

Tilberedning

Skjær av svoren og fettet (kastes), la det være igjen ca ½ cm. Rut den opp i sukkerbitstore ruter. Gni fileten inn med krydderblandingen, vær nøye med svoren, få rosmarinen godt ned i stripene. Bland sammen marinaden, gni/hell den godt inn i steken. La steken stå og marinere seg en times tid. Legges på rist over langpanne. Del grønnsakene opp i små biter og legg de i langpannen. Hell på kraften/vannet. Settes inn i ovnen som er varmet opp til 175 grader. Stekes i ca 2 – 2,5 timer. Bruker du steketermometer er den ferdig ved 72-74 grader.

Ta ut steken, og la den hvile minst 15 minutter. Sil av kraften. Smak kraften til med sennep og om nødvendig salt og pepper. Er sausen for tynn, jevn den med maisenna.
Tips: Kotelettkam, medisterkaker og saus/kraft lages dagen før. Det er kjekt for da får du fjernet fettlokket. Varm opp medisterkaker og steken i ovnen. Sett på grillen et par minutter på slutten for å sprø opp svoren.