Ingredienser

100g Kokesjokolade
100g Smør (mykt)
100g Melis
5 stk Eggeplommer
1 ts Vaniljesukker
4 stk Eggehviter
100g Finmalte mandler
50g Mel

200g Aprikossyltetøy
100g Sukker

1 plate kokesjokolade
kokosfett

Tilberedning

Smelt sjokolade over vannbad. Pisk sammen eggeplommer, smør samt 1/3 av melisen til massen er luftig og kremete (eggedosis). Bland i den smeltede sjokoladen. Pisk eggehvitene stive med resten av melisen som tilsettes på slutten av pisketiden. Bland vekselsvis og forsiktig mel, mandler, vaniljesukker og stivpisket eggehvite inn i sjokolademassen. Helles i en smurt form. Stekes i 40-45 minutter ved 180 grader.

Kok aprikossyltetøy og sukker. Del kaken i 2 eller 3 lag og smør tynne lag med syltetøy mens det ennå er varmt. Dekk til slutt hele kaken med syltetøy. La kaken «sette seg»/ få en hinne før du smelter sjokolade i vannbad og tilsetter litt kokosfett. Sett kaken på rist og hell sjokolade over. Hele kaken skal være dekket!