Ingredienser:
br>Røre:
2 egg
125 gram Sukrin
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200 gram hvetemel
2 ss flytende margarin
80 gram cottage cheese
1 dl melk
Fyll:
4-5 epler
3 ss Sukrin
1-2 ts kanel
Evt. litt hakkede mandler
Fremgangsmåte:
br>
2 egg
125 gram Sukrin
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200 gram hvetemel
2 ss flytende margarin
80 gram cottage cheese
1 dl melk
Fyll:
4-5 epler
3 ss Sukrin
1-2 ts kanel
Evt. litt hakkede mandler
Slik gjør du:
Pisk egg og Sukrin godt. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Hell så røren over i en 24 cm rund kakeform.
Skrell og rens eplene, og skjær tynne skiver som stappes ned i røren. Når det ikke er plass til flere stående epleskiver, legges resten over de andre. Strø over godt med Sukrin og kanel.
Stekes ved 175 grader på nederste rille i ovnen i 20-30 minutter.
Tips: For en enda sunnere kake, kan 100 g av hvetemelet byttes ut med 30 g Hi-maize og 45 g mandelmel.
Kommentarer:
br>Her er en sunnere utgave av eplekake. Nytes med god samvittighet!
Lurer på om denne kan spises med god samvittighet av diabetikere.