Ingredienser
6 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ss kakao (gjerne toppet)
3 ts kanel
– blandes
Smelt 1,5 dl smør i gryte
7,5 dl kulturmelk tilsettes
– varmes litt
tilsett 3 ts natron
– blandes – ikke koke
Tilberedning
Alt blandes sammen og helles i langpanne.
Settes i kald ovn – midt i ovnen. Still ovnen på 180 grader. Kaken skal stå 25-40 min til den er ferdig. Stikk en nål i midten, når den kommer tørr ut er kaken ferdig. I min ovn står kaken ca. 35 min.
Krem: 200 g smeltet smør
500 g melis
2 ss kakao
6-8 ss kaffe (jeg bruker appelsin/ananas juice når jeg lager til barn)
2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Smør over kaken mens den er lunken. Det blir rikelig med krem, så du trenger kanskje ikke å bruke absolutt alt.
La den stå en god stund (flere timer) før du skjærer den i firkanter.
Denne kaka skal ikke settes i kald ovn, det bli ganske lav og kommer ikke opp som det skal. Har prøvd å sette den til oppvarmet ovn på 180 grader og kake ble helt nydelig