3 banansjalottløk (evt. 6 sjalottløk)
1 stor klump fersk ingefær
500 g ytrefilet av svin
Olje til steking
5 fedd hvitløk
1 chili med frø
Saften av to appelsiner
Skall av en appelsin
2,5 dl kyllingkraft (buljong)
2 ss akasiehonning
1 ss 5 spice-krydder
4 ss soyasaus
1 fersk søt chili (evt. paprika)
3 vårløk
1 potte koriander
Bønnespirer
Babyspinat
Skjær kjøttet i skiver, og brun det i en gryte eller wok i solsikkeolje eller annen nøytral olje. Ta ut kjøttet.
Rens og hakk løk, og surr i olje, ha i hakket chili med frøene, ingefær i store biter og til slutt hakket hvitløk. Ha kjøttet tilbake i gryten sammen med appelsinsaft og revet skall, kyllingkraft, krydder og soyasaus.
Kok til kjøttet er mørt, minst en og en halv time. Til slutt røres inn hakket vårløk, søt chili, koriander og honning.
Legg renset babyspinat og bønnespirer på hver porsjonstallerken. Hell svinegryten glovarm fra gryten over. Noen vil synes søt chilisaus passer godt på dette.
Server med nanbrød eller evt. nudler/ris.