Ingredienser:

Scones:
250 gr hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
2 ts bakepulver
75 gr kaldt smør
1 dl kefir

Jordbærsalsa:
1 kurv jordbær
10 friske mynteblader
1 ss sitronsaft
2 ss melis

Krem:
1 dl crème fraîche
1 ss kremfløte

Tilberedning:

Bland alt det tørre, smøret smuldres deretter inn i melblandingen. Tilsett kefir og rør deigen smidig, elt den videre med litt ekstra mel.
Deigen kjevles til 1 cm tykkelse, brettes og kjevles ut til 1 cm tykkelse igjen. Gjentas tre ganger. Til slutt kjevles deigen ut til 1,5 cm tykkelse, sconsene stanses ut med ca 3 cm diameter og legges på bakeplate med bakepapir. Stekes ved 180 grader i 15-18 minutter.

Jordbærene renses og deles i to, skjæres deretter i skiver. Mynteblader hakkes og blandes med jordbær, sitronsaft og melis. Skal trekke i minst 30 minutter.

Fløte og crème fraîche piskes til krem. Del sconsene i to og legg en
kremklatt på hver halvdel. Scones toppes deretter med jordbærsalsa. Dette bør gjøres relativt kort tid før servering.