Ingredienser

Ca. 700 gr. seifilet (fersk eller frossen)
1 ½ ts salt
3 ss presset sitronsaft
2-3 ss smør
1 fedd hvitløk eller ¾ ts estragon
2 dl. malt knust tørt brød eller strøkavring
2 dl. hakket persille
1 dl. revet hvit ost
3-4 tomater, eller f.eks. skårne gulrøtter og kålrotterninger
salt, pepper
revet ost

Tilberedning

Del fiskefiletene opp i 2 cm tykke skiver og legg i et ildfast fat. Ha over salt og presset sitron.
Dekk med aluminiumsfolie og sett midt i varm stekeovn 225 grader i ca. 15-20 minutter. Smelt smør tilsett finhakket hvitløk eller estragon, malt/knust tørt brød, finhakket persille og ost. Fordel brødblandingen over fisken.
Dersom du bruker råe grønnsaker så legger du disse i formen samtidig med fisken, og dryss med salt, pepper og revet ost. Bruker du tomater legges de i etter 10 minutters steketid. Gratiner midt i stekeovn til brød og osteblandingen får en gyllen farge og er sprø på konsistens.

Server med kokte poteter eller ris og salat.