Ingredienser
1 kg. Seifilèt – males i kjøttkvern ca. 8 kokte poteter 1 løk 3-4 gode ss mjøl 1 1/2 ts. pepper ca. 1/2 muskatnøtt
Tilberedning
God med agurksalat til. 1 agurk i skiver salt/pepper blandes i bolle, legg tallerken over bollen og rist litt vann smakes til med eddik og sukker (ca 4 ts. eddik og 3 ss sukker) god hvis den får stå en tid i kjøleskapet før servering

Mer om Seikaker

Det har blitt observert en voksende interesse for seikaker i Norges kulinariske landskap, noe som skyldes en kombinasjon av tradisjon, ernæring og smak. Disse smaksrike kakene er en nøkkeldel av Norsk sjømatopplevelse, og fungerer nå som et bakteppe på mange boutique-restauranter rundt om i landet. Dette skyldes i stor grad seikakens rike tekstur, elegante smak og ernæringsverdi.

Seikaker har blitt en populær matrett i mange norske hjem. Både barn og voksne elsker denne retten på grunn av dens enkle tilberedning og autentiske smak. Kakene kan lages ved hjelp av frisk seifilet eller rester av kjøttet som er igjen etter tidligere måltider. Når seikaker lages på tradisjonell måte, blandes seifilet med løk, potetmel, melk, egg og krydder før de formes til runde kaker og stekes.

Disse fiskerettene er ansett som svært næringsrike. Sei er rik på en rekke viktige næringsstoffer, inkludert protein, vitamin D, vitamin B12 og omega-3-fettsyrer. Siden seikaker inneholder sjømat, vil de bidra til å fremme god helse etter inntak, spesielt når det kommer til kognitive funksjoner, hjertehelse og benhelse.

En av hovedfaktorene som skiller seikaker fra andre fiskeretter, er dens distinkte og appetittvekkende smak. Kombinasjonen av seifilet med diverse krydder, gir en unik smak som kan variere fra milde til fyldige smaker. Den svake, nesten søte, smaken av seifilet balanseres vakkert med styrken av urter og krydder, og gir en matopplevelse som er begge behagelig og mettende.

Sei blir av mange betraktet som en miljøvennlig sjømatvalg. Seibestanden er ikke truet og fisken blir sett på som en forsvarlig ressurs å utnytte. Det gjør at seikaker kan nytes med god samvittighet, både fra et gastronomisk og et miljømessig perspektiv.

Til tross for populariteten, er det mange nordmenn som ikke har oppdaget gleden av å lage og spise seikaker hjemme. Det er viktig å forstå at denne retten både kan være kompleks med mange smaker, men samtidig være en enkel rett å lage. Det er bare å komme i gang med litt seifilet og gode råvarer, så vil du oppdage en skatt av norske matopplevelser i disse velsmakende kakene.