2 dl peanøttolje
2 ss finhakket ingefær(fersk)
2 finhakket chili
2 stengler sitrongress, hakket i små biter
4 fedd finhakket hvitløk
3-4 kyllingfileter i strimler
2 små rødløk i ringer
5 vårløk i ringer/biter
200g hermetiske bambusskudd
1 boks vannkastanjer i skiver
juice av 2 lime
2 bokser kokosmelk
soyasaus etter smak
sesamolje etter smak(dette tar jeg på gefulen..)
1-2 pak choy kål (fåes i invandrerforretninger)
salt og nykvernet pepper
halv bunt koriander
Varm oljen i en stor kjele, fres hvitløk, ingefær, chili, sitrongress. Tilsett kyllingen og de øvrige grønnsakene. Ha i limejuice og kokosmelk, kok opp, la småkoke i 2-3 minutter. Smak til med soyasaus og sesamolje, ha tilslutt i pak choy kålen. Smak til med salt og pepper, dryss over koriander rett før servering
Kai eller Gai, Koong eller Goong er en smakssak. Det finnes ikke en overordnet transkriberingsmetode fra Thai til latinske bokstaver. Derfor er begge deler like riktig, eller like feil om man vil.
Uansett, takk for en ny variant av en nydelig suppe. Har sikker smakt 100 varianter av den likt fordelt i Thailand og andre land.
Elsker Tom Yam Gai! Har leita lenge etter oppskrift, så den her skal æ prøve! Håper det er den ekte oppskrifta å ikke turist tilpassa 🙂 For dem som ikke har testa suppa: den må prøves, vist ikke har du gått glipp av en smaksopplevelse! kjempe ulik nordiske retta ..
Gai og Goong mener du vel . Begge er thailandske og ikke så værst.Du bør prøve de originale de serverer langt utenfor turistplassene i Thailand.De er gode de og originale,ikke tilpasset oss turister.Sier bare YUMMY
Oppskriften ovenfor beskriver tom yam KAI (kylling). Bytt ut med kongereker og du har tom yam KOONG.
Uansett…: NAM, NAM!