Ingredienser:
br>1 kg seifilet
3/4 l fiskekraft (eventuelt av 2 fiskebuljongterninger)
2 gulrøtter
1 persillerot (gjem det grønne til persilledryss)
litt sellerirot
noen frosne grønne erter
1 dl melk
litt fløte
2 ss hvetemel
Fremgangsmåte:
br>Skjær røttene i terninger og ha dem i kraften. Kok opp. Rør jevning av kald melk og hvetemel og visp den inn. Småkok i 5 minutter. Rund av med en fløteskvett. Ha i ertene og legg filetene skåret i passe stykker forsiktig i. Trekk kjelen til side før suppen «bobler». Gi filetene 2-3 minutter til å bli gjennomvarme. Serveres med finhakket gressløk og flatbrød.Tips til variasjon:
* Ha reker og/eller blåskjell i suppen, men først i siste minutt, for å unngå at de blir tørre og seige. Bruk gjerne purre, fennikel eller spinat i suppen. Dropp melblandingen, visp i stedet inn to eggeplommer som legering. Og fargelegg den eventuelt med noen safrantråder.