Ingredienser:
br>3/4 kg seifilet
2 ts salt
2 ss potetmel
3 dl melk
pepper
2 finhakket vårløk
Fremgangsmåte:
br>Når man lager fiskemat, er det viktig at ingrediensene er kjøleskapskalde. Skrap fiskekjøttet eller mal det en gang på kvern. Eller kjør det på foodprocessor, men vær kjapp, og ta litt av gangen, massen blir finmalt på et blunk. Rør inn saltet. Og så potetmelet. Spe langsomt med melken, rør godt inn mellom hver gang. Smak til med nykvernet pepper og rør inn smakstilsetninger til slutt, som for eksempel hakket vårløk. Form store flate kaker og stek. Serveres med poteter og grønnsaker.
Tips til variasjon:
Mye egner seg til å blande i fiskematdeigen, purre, løk, hvitløk, paprika eller urter som persille, dill eller koriander. Eller bytt ut noe salt og melk med rekekraft og bland inn noen grovhakkede reker. Server dem gjerne som fiskeburger med salatgrønt til.
har 5 kg sei som skal lages til fiskekaker. Pøvekaken virket god, men har brukt litt fiskekrydder sammen med salt