Ingredienser:
3/4 kg seifilet 2 ts salt 2 ss potetmel 3 dl melk pepper 2 finhakket vårløk

Fremgangsmåte:
Når man lager fiskemat, er det viktig at ingrediensene er kjøleskapskalde. Skrap fiskekjøttet eller mal det en gang på kvern. Eller kjør det på foodprocessor, men vær kjapp, og ta litt av gangen, massen blir finmalt på et blunk. Rør inn saltet. Og så potetmelet. Spe langsomt med melken, rør godt inn mellom hver gang. Smak til med nykvernet pepper og rør inn smakstilsetninger til slutt, som for eksempel hakket vårløk. Form store flate kaker og stek. Serveres med poteter og grønnsaker. Tips til variasjon: Mye egner seg til å blande i fiskematdeigen, purre, løk, hvitløk, paprika eller urter som persille, dill eller koriander. Eller bytt ut noe salt og melk med rekekraft og bland inn noen grovhakkede reker. Server dem gjerne som fiskeburger med salatgrønt til.

Mer om Grove seikaker

Grove seikaker er en deilig og næringsrik rett fullpakket med smak som gir et herlig avbrekk fra hverdagens matvaner. Med sin unike kombinasjon av seifilet, grove ingredienser og krydder, byr dette på en solid porsjon med proteiner, fiber og andre essensielle næringsstoff.

Hovedingrediensen i grove seikaker er, som navnet antyder, seifileter. Sei er en mager fisketype som er svært rik på proteiner og inneholder også betydelige mengder vitamin D, jod og selen. Hver bit av denne fisken bidrar til å styrke immunsystemet, beskytter mot hjerte- og karsykdommer, og bidrar til vedlikehold av skjelettet og tennene. Fisken kan være ganske nøytral i smaken, og derfor er det viktig med riktig krydring for å fremheve og forbedre smaken.

En annen viktig ingrediens i grove seikaker er grovt mel, som gir kakerne en tykkere og mer mettende struktur enn de mer raffinerte variantene. Grovt mel er en strålende kilde til kostfiber, som bidrar til bedre tarmhelse, senker risikoen for hjerte- og karsykdommer og type 2-diabetes, og hjelper til med å opprettholde en sunn vekt. Andre grove ingredienser kan inkludere løk, hvitløk, og havregryn, alle kjent for deres helsefordeler.

Smaken av seikaker skyldes en balansert blanding av smakfulle krydder, inkludert sort pepper, muskat og allehånde. Disse krydderne gir et dypt og komplekst smaksprofil, samtidig som de har flere helsefordeler, inkludert bedre fordøyelse, redusert betennelse og boostet immunitet.

Tilberedning av grove seikaker er en ganske enkel prosess. Først males seifileten sammen med løk i en kjøttkvern. Deretter blandes massen sammen med resten av ingrediensene og formes til kaker. Kakene stekes da på medium varme i en panne til de er gyllenbrune og sprø på utsiden, men saftige på innsiden.

Grove seikaker er et utmerket alternativ for de som ønsker et herlig måltid som også er næringsrikt. Med sin kombinasjon av magert protein, fiber og sunne krydder, utgjør disse kakene et perfekt tillegg til ethvert balansert kosthold.