Når snøen sakte men sikkert begynner å smelte og det lysner ute – blir vi nordmenn automatisk sosiale sommerfugler. Vår- og sommerkalenderen fylles fort opp av invitasjoner til bryllupsfester, konfirmasjonsselskaper, middagsselskaper og grilling.

Det er som om vi den lange vinteren ligger i dvale og når våren kommer så yrer det i kroppen etter å arrangere fest for venner og familie. Når det inviteres til sosiale festligheter så er ofte mat utgangspunktet. Mange lurer på hva de skal ha på menyen? Et godt tips er å ta utgangspunkt i sesongens beste råvarer. I mars starter tomatsesongen, og en frisk tomatsalat passer til de fleste koldtbord eller ved siden av kjøtt. Den italienske klassikeren bruschetta; bagettskiver med tomatsalsa, mozzarella og basilikum er en perfekt forrett i ethvert middagsselskap. I mai måned starter makrell- og steinbitsesongen for fult, så hvorfor ikke prøve steinbitfilet i folie? Passer også fint på grillen! Smaker selvfølgelig best om du har fisket den selv.

Et middagsselskap er ikke fullverdig uten en søt avslutning. Ingen ting smaker bedre enn norske jordbær og her finnes det uendelige muligheter. Jordbær med fløte og sukker en klassiker som aldri går av moten, vil du virkelig imponere prøv jordbærcarpaccio med myntepesto. Den norske jordbærsesongen varierer litt fra år til år, avhengig av været – men de røde bærene dukker opp i butikkhyllene i løpet av juni.

Hvis du skal holde en større fest som bryllup eller konfirmasjon, er det tradisjon å ha et kakebord. Kransekake og sukessterte er gode gammeldagse favoritter. Når kakebordet skal organiseres, er det mye å tenke på, bildet under gir noen gode tips til hvordan.

kakebord-selskap

Bilde: laget av en leverandør av personlige bryllupsinvitasjoner.

Lykke til!