3 egg
250 gr. melis
200 gr. malte mandler
1 ss. hvetemel
Rør egg og melis godt sammen. Bland inn malte mandler og hvetemel.
Steketid: 175 grader, nederste rille, 20-30 minutter, form 24-26 cm.
Trøffelkrem:
50 gr.melis
¾ dl. Vann
–
3eggeplommer
150 gr. mykt meierismør
3 ss. sjokoladepulver ( Oboy )
Melis og vann kokes opp. La dette småkoke til det er seigt ca. 7-8 minutter.
Massen has så oppi eggene som er litt piska, IKKE OMVENDT. Pisk dette.
Meierismør has i små klatter oppi melis, vann og eggeblandingen, og røres godt.
Sjokoladepulveret blandes i.
Smør kremen over mandelbunnen.
400 gr. marsipan kjevles ut og legges som et lokk over kaken. (Du kan gjerne bruke ferdig marsipanlokk også.)
Glasur:
1 ½ plate kokesjokolade
20 gr. delfiafett
Kokesjokolade og delfiafett smeltes over svak varme, avkjøles og smøres over marsipanlokket. Evt. pyntes med marsipanroser eller sjokoladeblad.