Ingredienser

250 gr. mykt smør

2 ¾ dl. sukker

4 eggeplommer

1 knivsodd salt

revet skall av 1 sitron

4 1/2 dl. mel

2 ts. bakepulver

1 ts. vaniljesukker

4 eggehviter

Tilberedning

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene, en om gangen, pisk godt mellom hver eggplomme.

Ha så i salt og revet sitronskall.

Bland bakepulver og mel og ha det i deigen.

Pisk eggehvitene stive, og skjær dem inn i røren tilslutt.

Steketid: 175 grader, nederste rille, ca. 40 minutter.

Pynt:

1 dl. sitronsaft (ca. 2 sitroner)

3 dl. melis

Varm sitronsaft og melis til melisen er oppløst. NB. Dette må ikke koke.

Stikk små huller i kaken og dynk med sitron/melisblandingen.

La kaken stå til den er avkjølt.