Ingredienser
250 gr. mykt smør
2 ¾ dl. sukker
4 eggeplommer
1 knivsodd salt
revet skall av 1 sitron
4 1/2 dl. mel
2 ts. bakepulver
1 ts. vaniljesukker
4 eggehviter
Tilberedning
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene, en om gangen, pisk godt mellom hver eggplomme.
Ha så i salt og revet sitronskall.
Bland bakepulver og mel og ha det i deigen.
Pisk eggehvitene stive, og skjær dem inn i røren tilslutt.
Steketid: 175 grader, nederste rille, ca. 40 minutter.
Pynt:
1 dl. sitronsaft (ca. 2 sitroner)
3 dl. melis
Varm sitronsaft og melis til melisen er oppløst. NB. Dette må ikke koke.
Stikk små huller i kaken og dynk med sitron/melisblandingen.
La kaken stå til den er avkjølt.