Ingredienser:

250 g. bankekjøtt pr.pers 3 sitroner 1 hel hvitløk olivenolje

Tilberedning:

Press sitronene, skrell og press hvitløken (hele, ja) og ha i. Fyll på med olje til mengden marinade er nesten fordoblet. Skjær kjøttet i 3 x 3 cm. store terninger, ha i marinaden og la stå natten over i kjøleskapet. Ha rubb og rake i gryta og la alt småputre i 3 timer (tiden kan muligens kortes ned). Server med f.eks Slotts poteter, salat og tzatsiki.

Om Sitronkjøtt

Sitronkjøtt er en kjent frukt med mange helsefordeler. Utover det faktum at det er en utmerket kilde til vitamin C, tilbyr sitron også mange andre ernæringskomponenter. Denne fruktens medisinske egenskaper har vært verdsett siden antikken, og den fortsetter å være en uunnværlig del av helse- og skjønnhetsrutiner over hele verden.

En av de mest verdsatte egenskapene til sitroner er deres naturlige antioksidanter. Blant disse inkluderer flavonoider, limoner og beta-karotener. Disse antioksidanter bidrar til å bekjempe skadelige frie radikaler i kroppen din, som kan bidra til aldring, kreft og mange andre sykdommer. Sitroner er også rike på essensielle mineraler som kalium, magnesium og kalsium, noe som er nødvendig for god hjerte- og benhelse.

Sitronkjøtt er imidlertid ikke den eneste delen av frukten som er rik på helsemessige fordeler. Skallet og saften har også en myriade av viktige næringsstoffer. Sitronskall inneholder et stort antall terpener, polyfenoler, og essensielle oljer, som alle har sterke antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper. Sitronsaft, på den annen side, er en god kilde til pectin, en type fiber som fremmer god fordøyelseshelse.

Sitroner er ikke bare en rik kilde til vitamin C, men de har også egenskaper som hjelper til med absorpsjonen av dette vitaminet. Sitronkjøtt og sitronsaft inneholder begge citronsyre, en forbindelse kjent for å forbedre absorpsjonen av vitamin C i kroppen. Sitroner er også kjent for sine bakteriedrepende egenskaper, og hjelper dermed til med å forebygge infeksjoner og styrke immunforsvaret.

I tillegg til helsefordelene, har sitroner også kosmetiske fordeler. For eksempel, sitronsaft brukes ofte som en naturlig behandling for akne og misfarging av huden, mens sitronskallet kan brukes som en naturlig eksfoliator. Den sterke sitrusaromaen fra sitroner gjør det også til en populær ingrediens i parfymer og rengjøringsmidler.

Til sammen betraktet, er sitroner en kraftig kilde til helse og velvære. Fra sitronkjøttet til skallet og saften, hver del av denne fantastiske frukten kan brukes til å forbedre helsen og livsstilen din. Så neste gang du nyter en saftig sitron, husk at det ikke bare er en deilig frukt – det er også en gullgruve av helsefremmende næringsstoffer.