En god frokost kan sparke dagen din godt i gang. Det er viktig å få en god start på dagen – og energi og næringsstoffer i dagens utfordringer. En god og sunn frokost må gjerne inneholde opp til 20-25 % av dagens energi.

Sjekk om frokosten din kan gi deg en god start på dagen.

Her har du en liten sjekkliste:

Spis grovt
– et par skiver brød, en porsjon havregryn, cornflakeser, müsli eller lignende. Det gir energi i form av karbohydrater og fibrer, som metter og holder magen i gang.

Spis meieriprodukter med redusert fettinnhold
– et glass melk, en porsjon syrnede melkeprodukter eller ost på brødet. Meieriprodukter er en viktig kilde til kalsium og B-vitaminer og gir energi i form av protein og fett. Når det gjelder meieriprodukter, velger du fettfattig, når innholdet av fett er max. 1,5 %.

Spis frukt
– frisk, tørket eller presset til juice. Frukt inneholder en rekke gode mineraler og vitaminer – blant annet C-vitamin – samt en hel del kostfibrer. Du skal gjerne ha 600 gram frukt og grønt om dagen. 1 glass juice er faktisk det samme som ca. 100 gram frukt.

Drikk rikelig med væske
– hjelper blant annet med på å få fibrene til å fylle i magen. Man kan også supplere en liten kopp morgenkaffe med et stort glass juice, melk eller vann. Vann er en god idé å drikke rikelig av – igjennom dagen.

Spis
– gjerne frokost hver dag som ett av dagens viktige hovedmåltid.

På mineoppskrifter.no har vi det gøy med å lese utenlandske artikler, men vi er ikke så flinke til å oversette. Denne artiklen er oversatt med et automatisk program. Bær over med skrivefeil og nyt heller godt av kunnskapen.