Ingredienser:
br> 280 gram hvetemel
55 gram kakao
115 gram melis
en klype salt
200 gram usaltet smør
1 eggeplomme
Fyll:
300 ml kremfløte
175 gram bjørnebærsyltetøy
225 gram mørk sjokolade i biter
55 gram usaltet smør
Saus:
675 gram bjørnebær
1 ss sitron saft
2 ss sukker
2 ss kremfløte
Fremgangsmåte:
br> Start med deigen. Sikt mel, kakao, melis og salt i en bolle, lag en grop i midten og ha eggeplommen og smøret i terninger i gropen. Bland dette gradvis sammen med en kjøkkenmaskin eller to gaffler. Kna lett og form deigen til en ball. Dekk til med plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i 1 time.
Kjevle deigen ut på en lett melet overflate og dekk en stor paiform. Stikk digen forsiktig med en gaffel. Legg over et flak med bakepapir og stek deigen på 180 grader i ca 15 minutter. Ta ut paien og avkjøl.
Lag fyllet:
Hell fløten og syltetøyet i en kasserolle og kok opp over lav varme. Ta kasserollen av varmen og rør inn sjokoladen og smøret til de er smeltet og myk. Hell sausen over paideigen og sett paien kjølig.
Lag sausen:
Putt 225 gram bjørnebær, sitronsaften og sukkeret i en blender og kjør til det hele er blitt en saus. Hell sausen over i en bolle og rør inn fløten.
Leg paien over på et kakefat og spre de resterende bjørnebærene over paien. Drypp litt saus ved hvert bær.