Ingredienser:

200g mørk sjokolade (ikke kjøp dyr sjokolade, den billige gir en en langt bedre konsistens i den endelige mousen, helst med en kakaoprosent på 55-70 %) ca. 160 gr kokende vann 2 poser isbiter 3 ss salt

Tilberedning:

Fremgangsmåte: 1. Hakk sjokoladen fin og putt den i en gryte. 2. Hell det varme vannet over sjokoladen og rør rundt imens. 3. Sett gryta over svakt medium varme til all sjokoladen er smeltet. 4. Klargjør et isbad av kaldt vann i blandet isbitene og saltet. 5. Hell den smeltet sjokoladeblandingen i en stor glas- eller metallskål. 6. Når blandingen er ca. 30-grader varm settes skålen i isbadet og det piskes med en miksmaster. 7. Pisk inntil blandingen har konsistens som krem. 8. Ta opp skålen av isbadet og fordel chantillyet/moussen i 4 dessertglass. Server moussen med f.eks. solbærpuré rørt med Jamaica rom eller kjøttet av friske pasjonsfrukter. Sjokolade Chantilly er en kraftig sak, så la være med å anrette for store porsjoner. Chantillyet kan også brukes som fyll i bløtkaker, rulade, som frosting eller tilbehør til f.eks. oransjekake.

Porsjoner:
4 pers.

Om Sjokolade Chantilly

Sjokolade Chantilly er en luksuriøs dessert som opprinnelig stammer fra Frankrike. Rich og smaker av himmelen, dens popularitet har vokst betydelig over hele verden, og det er nå ansett som en gjennomgående favoritt blant dessertelskere på tvers av alle aldersgrupper. Dens unike egenskap som en silkeaktig og lett dessert, i kombinasjon med sin rike, intense sjokoladesmak, har solidifisert sin plass i den kulinariske verden.

Sjokolade Chantilly er laget av en blanding av høykvalitets sjokolade, sukker, vann og noen ganger litt smør for å legge til en glatt tekstur. Denne blandingen er deretter pisket til en lett og luftig konsistens, noe som gir denne desserten sin karakteristiske sjarm. Det utrolige ved denne desserten er dens enkelhet. Med bare noen få ingredienser kan man lage en utrolig deilig dessert som vil imponere enhver gjest.

Ikke bare er Sjokolade Chantilly en fryd for ganen, men den har også visse helsefordeler. Det har vært flere studier som viser at sjokolade, spesielt mørk sjokolade, kan være gunstig for hjertehelsen. Selv om Sjokolade Chantilly er en dessert og ikke bør konsumeres i overflod, kan dens moderate sjokoladeinnhold faktisk gi deg en liten hjernehelseboost.

Sjokolade Chantilly er ikke begrenset til bare dessertmenyer. Den brukes også i mange ofte i baking, og det er en favoritt blant mange konditorer. Sjokolade Chantilly kan også være stjernen i din neste frokost hvis den serveres over ferske bær og toppet med litt granola for litt ekstra tekstur. Med litt kreativitet kan denne franske klassikeren bli en fast favoritt i ditt hjemmekjøkken.

På grunn av den universelle appellen den har, kan Sjokolade Chantilly enkelt tilpasses forskjellige personers kostbehov. For eksempel kan de som følger en vegansk diett bruke mørk sjokolade og bytte ut smøret med en plantebasert erstatning. De som følger en sukkerfri diett kan også nyte denne desserten ved å velge en sukkerfri sjokolade, noe som gjør Sjokolade Chantilly til en inkluderende dessert som alle kan nyte.

Kort sagt, uavhengig av om du er en sjokoladeentusiast, en hjemmekokk eller bare på jakt etter noe nytt å prøve, er Sjokolade Chantilly verdt å legge til i din kulinariske liste. Denne lekre desserten, med sin rike sjokoladesmak og luftige tekstur, vil utvilsomt være et strejf av luksus uansett anledning.