Ingredienser

Kakebunn:
6-10 mynteblader – rives i biter
175 g sukker – legg myntebladene i sukkeret og la det stå over natten. Sil ut bladbitene før sukkeret brukes i kaken.
115 g smør
75 g moste poteter (helst varm/lunken) – mos potetene sammen med smøret og myntesukkeret
50 g smeltet sjokolade – tilsettes
175 g hvetemel – siktes i
litt salt – tilsettes
2 piskede egg – tilsettes
1 ts bakepulver – tilsettes

Ha deigen over i en 2o cm kakeform, smurt. Stekes ved 200 grader ca. 25-30 min. Avkjøl på rist, del kaken i 2 når den har kjølnet.

Fyll:
4 mynteblader – hakkes fint opp
115 g smør – røres mykt
115 g melis – røres i, tilsett myntebladene
2 ss sjokolademint-likør (evt. annen likør + et par dråper peppermynteolje) sprinkles over de to delene av kakebunnen. Legg i fyllet og legg kaken sammen.

Fudge topping:
225 g smør
50 g sukker
2 ss sjoklademint-likør (el. egnet erstatning)
2 ss vann – alt dette blandes i en liten kjele. Varm opp til sukker og smør har smeltet, kok deretter blandingen i 5 min.
175 g melis
25 g kakaopulver – blandes med melis i en stor bolle, deretter tilsettes den varme blandingen fra kjelen. Rør med en stor skje til det er kjølig og tykt. Ta fudgen på kaken. Dekorer evt. med pekannøtter.

Tilberedning

Nam nam!!