Ingredienser
Bunn: * 4 egg * 2 ½ dl sukkr * 2 ss vann * 50 g malte mandler * 1 dl potetmel * ½ dl hvetemel * 2 ts bakepulver Sjokoladekrem * 1 egg * 1 dl sukker * ½ dl kaffe * 1 pl sjokolade * 100 g smør Fløtekrem * 5 dl fløte
Tilberedning
Bunn 1. Egg, sukker og vann røres sammen 2. Så blandes det forsiktig inn mandler, potetmel, hvetemel og bakepulver 3. Stekes ca 1 t på 150 grader Sjokoladekrem 1. Egg og sukker røres sammen 2. Kaffe, sjokolade og smør smeltes sammen og røres i Fløtekrem 1. Fløte piskes til krem Sett sammen kaken 1. Del bunnen i to og legg lagvis sjokoladekrem og fløtekrem Serveres sammen med god sterk kaffe

Mer om Sjokoladekake med sjokoladekrem

Sjokoladekake med sjokoladekrem er en tidløs dessertradisjon, elsket av mange på grunn av sin dekadente smak og attraktive presentasjon. Men det er mer ved denne delikatessen enn bare sukkeret som møter ganen. Her vil vi se på historien, forskjellige varianter og noen helsemessige fordeler ved å nyte en porsjon sjokoladekake med sjokoladekrem.

Sjokoladekaken har en fargerik historie. Mange vil bli overrasket over å vite at det kan spores tilbake til gamle Mesoamerikanske kulturer hvor sjokolade ble dyrket og brukt i rituelle formål. Det var ikke før europeerne ankom Amerika at sjokolade begynte å bli brukt i konfekt og bakverk. Idéen om å blande sjokolade i kaker ble etter hvert populær og førte til opprettelsen av det vi kjenner i dag som sjokoladekake. Den første «sjokoladekaken» ble trolig laget i midten av 1800-tallet og har vært en populær delikatesse siden da.

Når det gjelder variasjoner, kan sjokoladekake med sjokoladekrem tilpasses for enhver smak eller anledning. For eksempel er det en trend i dag å inkludere ulike typer sjokolade, som melkesjokolade, hvitsjokolade, mørk sjokolade og til og med sjokolade med salt karamell, i både kake og krem. Man kan også finne oppskrifter som tilsetter andre smaker som for eksempel jordbær, mynte, appelsin, kaffe og chili for å nevne noen. På toppen kan også ulike dekorasjoner benyttes som nøtter, frukt eller spiselige blomster for å gi kaken et ekstra vakkert utseende.

Nå tenker du kanskje: «Men, er sjokoladekake med sjokoladekrem ikke bare sukker og kalorier?» Vel, mens det er sant at sjokoladekake med sjokoladekrem kan være høyt i sukker og kalorier, finnes det også noen helsemessige fordeler ved å spise sjokolade. Sjokolade, spesielt mørk sjokolade, inneholder antioksidanter som kan bidra til å bekjempe skadelige frie radikaler i kroppen. Dessuten gir sjokolade en endorfin-boost som kan forbedre humøret.

Som nevnt, er kaken ganske kaloririk så om man er helsebevisst finnes det også oppskrifter der ingrediensene er erstattet med mer helsevennlige alternativer. Som for eksempel å bruke fullkornsmel, råkakaopulver, kokossukker og vegansk sjokoladekrem.

Til syvende og sist er nok nøkkelen til å nyte sjokoladekake med sjokoladekrem, som med alle sukkerholdige desserter, moderering. Ved å balansere inntaket med et ellers sunt kosthold og jevnlig trening, kan du sikkert unne deg en bit av denne himmelske kaken fra tid til annen uten å føle deg skyldig. Husk, litt luksus i hverdagen kan være bra for sjelen!.