Ingredienser
* 6 egg * 5 dl sukker * 1 pk ritz-kjeks * 250 g peanøtter * 2 ts bakepulver * 2 ts vaniljesukker * 100 g melis * 2 pl kokesjokolade
Tilberedning
Bunnen 1. Pisk egg og sukker hvitt 2. Ritz-kjeks og peanøtter knuses og blandes i eggehviten sammen med bakepulver og vaniljesukker 3. Stekes i langpanne på bakepapir midt i ovnen. 180 grader i 25 minutter. Glasur 1. Eggeplommer og melis varmes til det tykner (må ikke koke). 2. Smelt kokesjokolade i vannbad og bland i 3. Tas på kaken mens den er lunken Skjæres i firkanter

Mer om Snickerskake

Snickerskake er en favoritt blant desserter og kaker blant både barn og voksne. Noe av det som gjør denne kaken så tiltalende er den unike kombinasjonen av smaker fra dens viktigste ingredienser; sjokolade, karamell og peanøtter. Men hva mer er det å vite om denne populære kaken? La oss dykke dypere og finne ut mer.

Snickerskake er tydelig inspirert av Snickers-sjokoladebaren, som er elsket verden rundt. Kaken gjenskaper den særegne smaken av sjokoladebaren ved å inneholde en karamell- og peanøttbase toppet med et lag av sjokolade. Det som er interessant å merke seg er at til tross for navnet, inneholder ikke Snickerskake faktisk noen Snickers-sjokoladebar. Noen bakerier og konditorier kan pynte kaken med biter av Snickers for en mer visuell sammenheng, men de grunnleggende ingrediensene forblir de samme.

Til tross for sin rike smak og kremete tekstur, er Snickerskake overraskende enkel å lage. De fleste oppskrifter krever ikke bruk av ovn, noe som gjør denne kaken til en perfekt kandidat for sommerfesten. Den enkleste versjonen av Snickerskake innebærer å lage en base med digestive kjeks blandet med smeltet smør, etterfulgt av et lag med myk karamell blandet med hakkede peanøtter. Til slutt, er kaken dekket med et lag av smeltet melkesjokolade. Etter noen timer i kjøleskapet er kaken klar til å serveres.

Selv om Snickerskake er kjent for sitt uimotståelige smakkombinasjon, er det rom for kreativitet og personlig berøring. Noen bakerier legger til et lag med peanøttkrem som et ekstra lag mellom karamell og sjokolade for en ekstra kremet tekstur. Andre erstatter melkesjokolade med mørk sjokolade for en mer sofistikert vri. Det er også de som legger til en sjenerøs mengde salt til karamellen for å lage en salt-karamell Snickerskake.

Snickerskake har alltid vært en stjerne på kakebordet, men med stigende popularitet av ulike mat- og bakingstrender på sosiale medier, har kaken nådd nye høyder av popularitet. Fra bursdagsfeiringer til uformelle sammenkomster, blir denne kaken stadig mer etterspurt, ikke bare for sin dekadente smak, men også for sin estetiske appell.

Avslutningsvis, Snickerskake er en ekte hyllest til den ikoniske Snickers-sjokoladebaren. Med sin uimotståelige blanding av karamell, peanøtt og sjokolade, gir denne kaken en unik smaksopplevelse som har trollbundet søtsugne ganer over hele verden. Enten du lager den til en spesiell anledning eller bare som en behandling for deg selv, er Snickerskake en kake som garantert vil glede.