Ingredienser:
· 2 ss hvetemel
· 1 ts kakao
· 2 ss sirup
· 2 ss smør
· 4 ss sukker
· ½ ts vaniljesukker
· Pensling: 50 g kokesjokolade
Tilberedning:
Bland alle ingrediensene, med unntak av sjokoladen, i en kjele. Dersom du lager karamellene i mikrobølgeovn, bruk en mikrosikker bolle. Kok massen uten lokk i to minutter. Mikrobølgeovnen må stå på full effekt. Rør om etter ca ½ minutt. Hell røren ut på matpapir eller bakepapir til en kake på ca 15×18 cm.
Brekk sjokoladen i mindre biter og legg dem i en bolle eller varmt vannbad. I mikrobølgeovnen smeltes sjokoladen på full effekt i ca 1 minutt. Etter at sjokoladen er smeltet, pensles den på karamellkaken. Etter avkjøling, skjæres kaken i snitter. Oppbevares kjølig.
Porsjoner:
25