Fiskekraft:
* 1 kg fiskeavskjær
* 2 løk
* 3 ss matolje
* 2 ss tomatpuré
* 2 ts safran
* 2 ts malt fennikel
* 3 hvitløksfedd
* 1 knivspiss kajennepepper (kan evt sløyfes)
* salt og pepper
Til selve suppen:
* 700 gr fiskefilet (breiflabb, sei, steinbit
)
* 8 kreps
* 30 blåskjell
* 1/2 kg ferske reker
1. Fiskekraft Skjær opp løken i passende biter. Vask fiskeavskjæret og del det opp i biter.
2. Hell matoljen i en kasserolle. Fres den hakkede løken et par minutter i oljen, legg i fiskeavskjøret, tomatpure, safran, fennikel og hvitløk. Hell på 3 liter vann og la det koke uten lokk i ca 20 min. Pass på å skumme av etter hvert.
3. Ren/skyll blåskjellene, rens rekene, krepsene og skjør fiskfiletene i biter.
4. Sil fiskekraften. Trykk litt med skje i silen slik at en del av fiskekjøttet fra avskjæret kommer igjennom. Smak til med salt og pepper.
5. Legg alle ingrediensene i kraften (ikke rekene). La det småkoke uten lokk i 5 min. Legg da i rekene og server.
Serveres f eks med et krydderbrød til.