Skalldyrsfylte galiciske pannekaker

Ingredienser
Filloas: 200 g. hvetemel 4 egg 20 g. smult (manteca de cerdo) eller smør 1 dl. melk Kraft fra skalldyrene Salt og pepper Olivenolje Fyll 500 g. blåskjell 500 g. hjerteskjell (berberechos) 12 sjøkreps 1 løk, hakket 50 g. smør 30 g. hvetemel 5 dl kraft fra skalldyrene 1/2 dl. melk Salt og pepper 50 g. raspet ost 1 dl. hvit vin 1 laurbærblad 1 koktegg, hakket brødrasp
Tilberedning
Kok skjell og kreps etter hverandre med laurbærbladet og litt salt. Rens skjell og sjøkreps, skjær dem i småbiter. Bruk samme vann, slik at man får en smakfull kraft. Pisk eggene med melet, det smeltede smultet, salt og pepper. Tilsett melken og litt kraft, til røren har fått riktig konsistens. Ta litt olje (eller smør) i en 12 cm. stekepanne og lag 12 pannekaker. Brun den hakkede løken på middels varme, tilsett skalldyrene, vinen, egget og brødraspet. Rør og la det tykne litt. Fyll pannekakene med denne blandingen, brett og legg dem i en ildfast form. Lag en lett hvitsaus med smør, mel, melk og litt av skalldyrkraften. Tilsett salt og pepper etter smak og hell over pannekakene. Dryss over med den raspede osten, og grill i ovnen til det er vakkert gyllent.

Mer om Skalldyrsfylte galiciske pannekaker

Skalldyrsfylte galiciske pannekaker er en eksotisk rett som kommer fra det vakre regionen Galicia i Nordvest-Spania. Dette kjøkken er kjent for sin rike og mangfoldige sjømatretter, deriblant de tradisjonelle pannekaker fylt med skalldyr.

Galicia er kjent for sin kjærlighet for sjømat, og dette kommer tydelig frem i den autentiske retten av skalldyrsfylte pannekaker. Rik på smaker og teksturer, balanserer denne retten nydelig mellom de delikate pannekakene og det robuste innholdet av forskjellige skalldyr. Det mest bemerkelsesverdige med denne fantastiske retten er bruken av ferske lokale ingredienser for å bringe frem det beste av begge verdener.

Disse skalldyrsfylte pannekakene er laget med en blanding av forskjellige skalldyr som blåskjell, reker og scallops, som kokes i en hvitløksbouillon for å få ut den maksimale sjømat-smaken. Etter kokingen, blandes skalldyrene med en hjemmelaget béchamelsaus, og denne fyldige blandingen legges så i pannekaker laget av maisdeig.

Et viktig element for å etterligne Galicias kjøkken er å lage pannekaker fra bunnen av, i stedet for å kjøpe ferdiglagde. Dette gjør virkelig at den rike smaken av skalldyrene kommer frem, og gjør hele måltidet til en hyllest til den galiciske kysten.

Men uansett hvor godt skalldyrblandingen og pannekakene passer sammen, er det sausen som binder retten sammen og gir den den endelige, uimotståelige smaken. Galiciske kokker pleier å lage sausen fra bunnen av, ved å bruke skalldyrbouillon, hvitvin og et hint av safran. Denne gylne, deilige sausen helles så over pannekakene før de serveres, slik at hver bit er gjennomvåt av smak.

Til slutt, skjenker de galiciske pannekaker fylt med skalldyr en sann fest for sansene, som gir det lukten av havet og smaken av den galiciske kysten. De er ikke bare velsmakende, men også en måte å holde en tradisjon i live, ved å dele og nyte de beste råvarene fra Galicia.

Legg igjen en kommentar