Filloas:
200 g. hvetemel
4 egg
20 g. smult (manteca de cerdo) eller smør
1 dl. melk
Kraft fra skalldyrene
Salt og pepper
Olivenolje
Fyll
500 g. blåskjell
500 g. hjerteskjell (berberechos)
12 sjøkreps
1 løk, hakket
50 g. smør
30 g. hvetemel
5 dl kraft fra skalldyrene
1/2 dl. melk
Salt og pepper
50 g. raspet ost
1 dl. hvit vin
1 laurbærblad
1 koktegg, hakket
brødrasp
Kok skjell og kreps etter hverandre med laurbærbladet og litt salt. Rens skjell og sjøkreps, skjær dem i småbiter. Bruk samme vann, slik at man får en smakfull kraft.
Pisk eggene med melet, det smeltede smultet, salt og pepper. Tilsett melken og litt kraft, til røren har fått riktig konsistens. Ta litt olje (eller smør) i en 12 cm. stekepanne og lag 12 pannekaker.
Brun den hakkede løken på middels varme, tilsett skalldyrene, vinen, egget og brødraspet. Rør og la det tykne litt. Fyll pannekakene med denne blandingen, brett og legg dem i en ildfast form.
Lag en lett hvitsaus med smør, mel, melk og litt av skalldyrkraften. Tilsett salt og pepper etter smak og hell over pannekakene. Dryss over med den raspede osten, og grill i ovnen til det er vakkert gyllent.