Ingredienser:
* Bunn: 2½ dl havrekjeks i smuler * 3 ss sukker * 5 ss smeltet TINE Ekte Meierismør * Fyll: 2½ dl TineYoghurt Alltid Skogsbær * 250 g 2 begre Snøfrisk Naturell * 100 g melis * 6 plate gelatin * 2 ss TineMelk Hel * 2 ts vaniljesukker * 3 dl TINE Kremfløte * Pynt: 1 dl saft * 2 plate gelatin * 5 dl bær f.eks. blåbær og tyttebær

Fremgangsmåte:
1. Rund kakeform: 22 cm. i diameter. I stekeovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter. 2. Bunn: Bland alt til bunnen og trykk den ut i smurt form. Stek bunnen gyllen. Avkjøl. 3. Fyll: Rør osten myk med yoghurt og melis. La de seks gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ostemassen, melk og vaniljesukker. Visp kremfløten og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet. 4. På toppen: La de to gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt det i 1 dl kokende varm saft. Legg bær på kaken og hell over gelatinsaften når den begynner å tykne. Sett ostekaken kaldt til neste dag. 5. Ved servering: Ta av ringen på kakeformen og server gjerne ostekaken med vispet krem til.

Mer om Skogsbær ostekake

Skogsbær ostekake er en populær dessert som kombinerer det søte og friske fra skogsbær med ostekakens kremete dekadens. Men det som mange kanskje ikke vet er at bak denne utsøkte kaka ligger det historier, teknikker og en verden av nye smaker å oppdage. Så la oss dykke litt dypere inn i dette emnet.

I motsetning til det mange tror, er ikke ostekake, og spesielt skogsbær ostekake, en moderne oppfinnelse. Dens røtter går faktisk tilbake til antikkens Hellas, hvor en prototype av det vi nå kjenner som ostekake, ble servert til de olympiske utøverne som en næringsrik mat. Men ideen om å legge skogsbær til denne antikke desserten stammer fra Nord-Europa, hvor skogene er fulle av forskjellige bær. Herfra har forskjellige regioner tilført sine unike vri, og vi har fått hundrevis av variasjoner av skogsbær ostekake rundt om i verden.

Det er også verdt å merke seg at det å lage en skogsbær ostekake krever en viss grad av ferdighet og tålmodighet. Denne kaken er delt inn i tre hovedkomponenter: bunnen, fyllet og toppen. Bunnen er vanligvis en blanding av knuste kjeks og smør, som gir en deilig, sprø basis. Fyllet er en kombinasjon av kremost, sukker, egg, og noen ganger andre ingredienser som vanilje eller sitron for ekstra smak. Til slutt er toppen, som gir en skogsbær ostekake sin særegenhet, en blanding av friske skogsbær og gele. Hver del må være perfekt utført for å sikre en vellykket kake.

Valg av skogsbær kan også endre smaken av kaken betydelig. Mens noen foretrekker en syrlig smak med tyttebær, vil andre heller ha en søtere versjon med bringebær eller bjørnebær. Og for de som liker en mer kompleks smaksprofil, kan en blanding av forskjellige skogsbær være et spennende alternativ.

Til tross for dens historie og kompleksitet, har skogsbær ostekake klart å beholde en viktig plass i våre hjerter og på våre dessertmenyer. For mange er det mer enn bare en kake – det er en skål med hygge og tradisjon, en invitasjon til å utforske, og en deilig påminnelse om skogens underverk.

I fremtiden lover skogsbær ostekake å fortsette å overraske og glede med sin rike arv, utallige variasjoner og uendelige muligheter. Det er en kulinarisk verden å oppdage, og alle er velkomne til å ta en bit.