Ingredienser
1/2 banan 2 dl frossen frukt/bær 2 dl yoghurt
Tilberedning
Dette skal blandes i en blender/hurtigmixer:

Mer om Smoothie med banan

Smoothies er en fantastisk måte å få i seg mye av nødvendige næringsstoffer gjennom enkel, velsmakende drikk. Banan smoothie er ikke noe unntak. Med sin søte smak og kremete tekstur, er bananer ofte hovedingrediensen i disse sunne drikkene. Det som kanskje er mindre kjent er det utrolige spekteret av helsefordeler som en banansmoothie kan gi.

Bananer er pakket med næringsstoffer som bidrar til forbedret fordøyelse, hjertehelse og vektstyring. De inneholder betydelige mengder fiber og flere viktige antioksidanter. En medium størrelse banan har omtrent 105 kalorier, for det meste fra karbohydrater. Den inneholder også moderat med protein og praktisk talt null fett. I tillegg er bananer anerkjent for deres høy kaliuminnhold, som er kritisk for hjertehelse. De er også en god kilde til vitamin C, vitamin B6, magnesium og kobber.

Banan smoothie har mange helsefordeler utover den grunnleggende ernæringsprofilen til bananer. Avhengig av hvilke andre ingredienser du legger til, kan du kraftig øke næringsverdien. For eksempel, hvis du legger til spinat eller kale, får du en dose grønnsaker som øker inntaket av fiber, jern og vitamin K. Du kan også legge til gresk yoghurt eller proteinpulver for ekstra protein, noe som kan bidra til å føle deg mettere lenger og støtte muskelgjenoppretting etter trening. Litt chiafrø eller linfrø kan gi omega-3-fettsyrer, som er kjent for å støtte hjertehelsen.

Det er også et par ting å være oppmerksom på når det gjelder banan smoothies. Først av alt skal du være forsiktig med å drikke for mange banan smoothies hvis du prøver å miste vekt, fordi bananer inneholder en god del sukker. Det er også en god idé å inkludere litt protein i smoothien din for å balansere ut sukkeret i bananen og hjelpe deg å føle deg mettere. Til slutt, husk at selv om banan smoothies er sunne, bør de brukes som en del av et balansert kosthold som også inneholder en rekke andre frukt og grønnsaker.

Banan smoothier er et fantastisk verktøy for å øke inntaket av frukt og de essensielle næringsstoffene de inneholder. De er lette å lage og tilpasse etter smak og behov, og de helsemessige fordelene er umiddelbare og store. Enten du er en idrettsutøver som ser etter en velsmakende måte å gjenopprette etter trening, en travel profesjonell som trenger en kjapp og næringsrik frokost, eller bare noen som elsker smaken av bananer, kan du ikke la være å legge en banan smoothie til din daglige rutine.