Ingredienser
100 g smør 400 g hvit sjokolade i småbiter 1 dl kaffefløte 4 egg 150 g sukker 2 ts vaniljesukker 2 klyper salt 150 g skåldede mandler, grovhakket 100g pistasjer, grovhakket 200 g hvetemel Evt. melisdryss, melisglasur eller en plate hvit sjokolade som smeltes og blandes med 2-3 ss fløte.
Tilberedning
Smelt smør i en gryte, tilsett sjokolade og kaffefløte og rør til sjokoladen såvidt er smeltet, hvis du rører for lenge, blir det klumpete. Avkjøl litt. Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle til det er hvitt. Rør inn sjokoladeblandingen. Bland pistasjer, mandler og mel og bland dette i røren. Hell røren i smurt, liten langpanne, alternativt rund springform 26 cm diam., og fordel den jevnt utover. Stekes ved 180 grader på nederste rille i ca 45 min. Hvis den blir fort brun oppå, kan du legge et matpapir over formen siste del av steketiden.

Mer om Whities – hvite brownies

Whities, også kjent som hvite brownies, er en deilig dessert som har blitt ganske populær blant kakelskere. Denne trenden startet som en innovativ vri på den tradisjonelle sjokoladebrownien, og har nå tatt av som en egen bakst kjent for sin delikate smak og fengslende utseende. Whities er synonymt med en deilig smaksrike blanding av hvit sjokolade og vanilje, noe som gir en forfriskende variasjon fra den dype, intense smaken av tradisjonelle brownies.

Selv om Whities ser ganske like ut som tradisjonelle brownies på overflaten, er det betydelige forskjeller i smaken og teksturen. Mens brownies tradisjonelt er laget med mørk sjokolade, bruker Whities hvit sjokolade som gir en søtere, lettere smak. Teksturen er også litt forskjellig. Mens brownies har en tykk, fyldig tekstur, er Whities lettere og har en mer kakeaktig konsistens.

Når det gjelder baking, er prosessen med å lage Whities ganske lik prosessen for å lage brownies. Man begynner med å smelte hvit sjokolade og bland den med sukker, smør og vanilje. Deretter tilsettes eggene, etterfulgt av mel og salt. Røren helles i en bakeform og stekes til den er fast på kantene, men fortsatt litt klissete i midten. Det er veldig viktig å ikke oversteke Whities, da de skal være fuktige og litt klissete på innsiden. Etter steking la kaken avkjøles i formen før den kuttes i firkanter.

Hvis du vil gi dine Whities litt ekstra smak, kan du eksperimentere med noen tillegg. For eksempel, kan nøtter, hvit sjokoladebiter eller tørket frukt legges til røren før baking. Du kan også prøve å legge til litt sitronzest for en frisk smak, eller til og med noen hvite sjokoladechips på toppen for ekstra tekstur og sødme.

Whities er en spennande dessert som gir en perfekt balanse mellom søthet og smak. Disse hvite browniene er ikke bare deilige, men de er også en flott måte å endre det vanlige dessertmeny. Så neste gang du har lyst til å prøve noe nytt i kjøkkenet ditt, hvorfor ikke gi Whities et forsøk? Med sin unike blanding av hvit sjokolade og vanilje, er det en god sjanse for at denne deilige desserten raskt vil bli en ny favoritt!.