Ingredienser
Mange epler skjæres i biter og legges i en smurt form slik at bunnen dekkes.
Strø med kanel og sukker
Bland så følgende sammen med gaffel eller kjøkkenmaskin:
125 gr. mel
100 gr. sukker
125 gr. merieismør (noe myknet, ikke smeltet)
1-2 ss. lettkokte havregryn
Tilberedning
Strø blandingen oppå eplene. Strø så med hakkede mandler, samt noen smørklatter. Stekes midt i ovnen, ca. 20 min på 200°.
Serveres varm med vaniljeis.
Bare varm den et par minutter på lav effekt i mikro’en. Smaker nydelig til kaffen
går veldig fint og varme den i ovnen igjen,jeg har gjort det flere ganger.
Nei, Mari, du må ikke finne på å f.eks. sette den inn i stekeovnen med litt varme på. Det kan naturligvis gå fryktelig galt!
Utrolig god.. Jeg hadde i litt anis og kokte epler,sukker,kanel og anis, det ble kjempegodt!
Går det å varme den opp igjen dagen etter? Hvordan har dere gjort det da i såfall?
Alle jeg serverer denne kaken til må ha oppskriften. Jeg bare sier se på nettet og hva den heter. Jeg bruker vanlig melange.
Helt super oppskrift, likte at det var havregryn i! Ble IKKE klissete i det hele tatt….har tatt soft margarin i mangel av meierismør, blir like fin!
ANBEFALES!
Hvor mange posjoner er denne oppskriften til?
Deigen ble helt klissete og umulig å smuldre. Hva gjør jeg galt?