5 dl god matsopp
200 g forvellede risker eller 25-35 g tørket sopp
1 purre
en bit rotselleri
1 gulrot
en bit kålrot
litt hodekål
3-4 poteter
1 ss smør eller olje
1 liter kjøttkraft eller vann
1 eple eller tomat
dill, persille eller gressløk
1-2 ss rømme
1 hardkokt egg
salt
Soppen, purren, sellerien og gulroten skjæres i tynne skiver og alt surres i pannen til det er mørt. Ha kjøttkraften i en gryte, og når den koker opp tilsetter du finsnittet kål og kålrot- og potetbiter. Når kålen, kålroten og potetene er nesten ferdigkokt, har du i soppen, purren, sellerien og gulroten.
Skjær eple eller tomat i småbiter og ha oppi.
La suppen trekke til alle grønnsakene er ferdig. Legg en skje rømme og/eller noen eggebåter i hver tallerken og dryss persille, dill eller gressløk over.