Ingredienser:

350g risottoris
1 liter kyllingbuljong/grønnsaksbuljon
2 stk sjalottløk , finhakket
1 glass tørr hvitvin ( matvin evt. )
litt parmesan
litt smør
olje ( raps, solsikke )
Sopp
olivenolje

Tilberedning:

Bruk en tykkbunnet, vid kjele.
Ha i litt olje ( raps, solsikke ), surr sjalottløken til den er blank.
Tilsett risottorisen, og deretter hvitvinen og kok inn.
Tilsett deretter buljongen, litt etter litt.
La den koke inn før du tilsetter mer.
Etter ca. 15 min er risen ferdigkokt.
Rør forsktig inn parmesan, litt smør og soppen.
La stå i 2 min før servering.
Konsistensen skal være lett flytende.
Legg på tallerkener og avslutt med en tynn stråle olivenolje.

Så er det bare å nyte !!!
Oppskriften er levert av www.gourmeten.no