Ingredienser:

350g risottoris 1 liter kyllingbuljong/grønnsaksbuljon 2 stk sjalottløk , finhakket 1 glass tørr hvitvin ( matvin evt. ) litt parmesan litt smør olje ( raps, solsikke ) Sopp olivenolje

Tilberedning:

Bruk en tykkbunnet, vid kjele. Ha i litt olje ( raps, solsikke ), surr sjalottløken til den er blank. Tilsett risottorisen, og deretter hvitvinen og kok inn. Tilsett deretter buljongen, litt etter litt. La den koke inn før du tilsetter mer. Etter ca. 15 min er risen ferdigkokt. Rør forsktig inn parmesan, litt smør og soppen. La stå i 2 min før servering. Konsistensen skal være lett flytende. Legg på tallerkener og avslutt med en tynn stråle olivenolje. Så er det bare å nyte !!! Oppskriften er levert av www.gourmeten.no

Om Sopprisotto

Sopprisotto er en italiensk rett som er tilberedt spesielt med ris og sopp, noe som gir en deilig kombinasjon av fløyelsaktig tekstur og rik smak. Det finnes mange varianter av sopprisotto, men den mest kjente er laget med Arborio-ris og porcini-sopp. Denne type ris og sopp er bredt brukt i italiensk matlaging, spesielt risotto, og de gir retten dens karakteristiske rike og kremete tekstur.

Arborio-ris er kjent for sin høye stivelsesinnhold, noe som gjør den ideell for risotto. Den har en unik evne til å absorbere mye væske uten å miste sin form eller bli grøtaktig. På den annen side gir porcini-sopp en intens, jordaktig smak som er kjennetegnende for klassisk sopprisotto. Disse egenskapene gjør sopprisotto til et utmerket valg for både hverdagslige og mer spesielle anledninger.

Et annet viktig element i sopprisotto er kvaliteten på buljongen som brukes til matlaging. Den bør være hjemmelaget, eller i det minste av høy kvalitet, slik at den kan bidra til dybden og kompleksiteten i rettens smak. Mange liker å bruke en blanding av grønnsaks- og kyllingbuljong for en balanse mellom delikatesse og kraftig smak.

Andre ingredienser som ofte brukes i sopprisotto inkluderer hvitløk, løk, hvitvin, parmesan, smør og urter som persille eller timian. Disse ingrediensene harmoniseres godt med soppen og stivelsen i risen, noe som gir retten dens behagelige tekstur og smaksdybde.

I motsetning til mange andre risretter, krever sopprisotto konstant omrøring under tilberedningen. Dette sikrer at risen frigjør sitt stivelsesinnhold og skaper risottoens karakteristiske kremete tekstur. Mens noen kanskje synes dette er litt arbeidssomt, er belønningen en risotto som er rik, fløyelsmyk og full av smak.

I sum er sopprisotto en fantastisk rett som kombinerer enkelheten i dens hovedingredienser – ris og sopp – med den komplekse teknikken som kreves for å bringe ut det beste fra hver. Den inneholder en rik og jordaktig smak, en kremete tekstur, og en smaksdybde som kan rivalisere med selv de mest sofistikerte rettene. Sopprisotto er derfor ikke bare et måltid, men en kulinarisk opplevelse å nyte.