ca 1-2 l ferdig renset sopp
1 pk bacon
1 løk
2-3 putter fløte
1/2 kg kyllingfillét
1 rød paprika
salt
pepper
1/4 ts sterk chillipepper eller 1/2 chillipepperfrukt uten frø og hinner.
meierismør til steking
stek bacon og legg det til avrenning på tørkepapir el.l.
skyll av panne så ikke baconfettet setter for mye smak på resten. det blir fort beskt!
rundstek kyllingfiléten og legg til avkjøling så kjøttsaften setter seg.
hakk og stek sopp og løk.
det tar litt tid å steke soppen fordi den har mye vann i seg. den vil krympe til under halve volumet. når det ikke er soppkraft i panna mer, tilsettes litt smør, salt og pepper. stek dette godt inn så soppen blir sprøstekt.
skjær kyllingfillétene i ca 1 cm tykke skiver. det er bare bra om den ikke er helt gjennomstekt. det gjør den saftigere.
hakk opp baconet og paprikaen.
ha kylling, bacon sopp, løk og fløte i en kjele og kok opp. ha i chilli og paprika.
se an om du trenger 2 eller 3 putter med fløte. skyll puttene oppi kjelen med litt vann. og la koke inn noen minutter.
det er fløten som gjevner sausen, det er ikke nødvendig med annen gjevning.
Ikke gjennomstekt kylling??? Lurt…
Hvor mye er en putt med fløte??? – Har funnet dette i flere oppskrifet, men har ennå tilgode å finne noen forklaring på hvor mye dette er…