Ingredienser
Ingredienser
1 Kg portulakkstilker
Eddiklake
½ l eddik, 7%
750 g sukker
5 hele nellik
litt hel kanel
Tilberedning
Del stilkene i 5 cm lange stykker. Kok dem så vidt møre i vann. La vannet renne godt av. Legg dem i en krukke.
Kok eddiklake. Hell den kokende over stilkene. La det stå 1 uke.
Kok opp laken og hell den igjen kokende over stilkene. Bind over krukke eller glass.
Vi brukte syltet portulakk alltid i fiskesuppen da jeg bodde hjemme i 1940- og 50 -årene, men nå er ikke portulakk å få kjøpt lenger, de fleste vet ikke hva det er. Jeg dyrket det i en pallekarm før brunsneglene kom, da ødela sneglene dem. Hadde vi fått tilgang til Sluxx kunne jeg fortsatt dyrket portulakk.
Denne oppskriften er god.. Putt litt chiliflak i den
Beste måten å finne ut om den er ok på er å prøvelage den.
Vi er en elevbedrift i Råde som har kjøpt inn portulakk og begynt å lage syltet portulakk på syltetøy glass! Men er dette en ålreit oppskrift å bruke? har du brukt denne selv og lykkes med den?
Hvor kan jeg få kjøpt syltet portulakk?