Ingredienser
Ingredienser 1 Kg portulakkstilker Eddiklake ½ l eddik, 7% 750 g sukker 5 hele nellik litt hel kanel
Tilberedning
Del stilkene i 5 cm lange stykker. Kok dem så vidt møre i vann. La vannet renne godt av. Legg dem i en krukke. Kok eddiklake. Hell den kokende over stilkene. La det stå 1 uke. Kok opp laken og hell den igjen kokende over stilkene. Bind over krukke eller glass.

Mer om emnet: Syltet Portulakk

Portulakk, også kjent som Portulaca oleracea, er en av de mest undervurderte matvarer i kulinarisk verden. Syltet portulakk er en sofistikert delikatesse som er blitt populær nylig på grunn av sin unike smak og ernæringsverdi. Det finnes mange måter å lage denne deilige retten på.

Syltet portulakk er generelt laget ved å forvelle portulakk i kokende vann og deretter blandes i en løsning av eddik, sukker, hvitløk, salt og andre krydder. Portulakken syltes i denne løsningen i flere uker, noe som gir en unik kombinasjon av søte, sure og salte smaker. Prosessen med sylting bidrar til å bevare næringsstoffene i portulakk og skaper en konsistens og smak som ikke kan oppnås på noen annen måte.

Når syltet portulakk tilberedes, kan det være en smakfull tilsetning til salater og andre retter. Noen mennesker velger også å bruke syltet portulakk i supper og stuinger, der det legger til en deilig tang og en overraskende tekstur. Syltet portulakk kan også være et godt kompliment til kjøttretter, hvor det kan balansere smaken og samtidig tilføre farge og ernæringsverdi.

Ernæringsmessig er portulakk en fremragende kilde til vitamin C og noen B-vitaminer. Planten inneholder også betydelige mengder av mineraler som kalium, magnesium og kalsium. Ved sylting beholder portulakken en stor del av disse næringsstoffene, noe som gjør syltet portulakk til en ernæringsrik og velsmakende delikatesse.

På norsk kokekunst, er portulakk også kjent som «sommerportulakk» eller «grønn engkarse» og har vært en del av tradisjonell mat for mange århundrer, selv om bruk av portulakk i syltede retter er en relativt ny trend. Tilberedning av syltet portulakk er derfor en unik kombinasjon av gamle tradisjoner og nye smaker og er verdt å prøve for matelskere og eventyrlystne hjemmekokker.

I konklusjon kan det sies at syltet portulakk er en unik, næringsrik og deilig ingrediens som fortjener større anerkjennelse i matverdenen. Det kan legge til overraskende smaker og teksturer i et stort utvalg av retter, samtidig som det tiltrekker seg oppmerksomhet med sin lyse grønne farge, knasende tekstur og unike smak. Fra salater til stuinger, suppe til kjøttretter, kan denne allsidige ingrediensen løfte enhver matbit til neste nivå.