Ingredienser

Kjøttboller:
40-50 g myk skorpefri loff revet i biter
4 ss melk
400g kvernet svine- og storfekjøtt (familiedeig) (Vi brukte 200g kjøttdeig og 200g mager svinekjøttdeig)
2 ss hakket persille
½ ts malt kanel
½ ts malt spisskummen
½ liten rødløk
4-5 ss mild olivenolje til steking

Saus:
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd, skrelt og lett knust
1 boks hermetiske tomater 400g, hakket
3-4 basilikumblader, revet

350 g spagetti
30 g smør
revet parmesan til servering

Tilberedning

Lag kjøttbollene:
Legg brødet i bløtt i melken i en liten bolle og klem det mellom fingrene så brødet smuldrer helt opp. Ha kjøttdeigen i en stor bolle. Tilsett persille, kanel, spisskummen, brødblanding og en halv ts salt. Riv løken. Rør alt grundig sammen. Elt deigen med hendene som om det skulle være en brøddeig. Trill ca 25 små kjøttboller på størrelse med store cherrytomater. Bollene skal bli kompakte og jevne.

Varm olivenoljen i en stekepanne. Stek kjøttbollene i omganger, sørg for at de er gylne før du snur dem.

Lag sausen:
Varm oljen i en stekepanne som er stor nok til etter hvert å romme kjøttbollene. Tilsett hvitløksfeddene. Tilsett tomatene når hvitløken dufter. Smak til med salt, tilsett basilikum. La det småkoke i ca 10 min. Rør av og til, og mos tomatene med en tresleiv.

Tilsett de ferdigstekte kjøttbollene i tomatsausen. Rør inn ca 2,5 dl vann. La det småkoke uten lokk i ytterligere 20-25 min, eller til kjøttbollene er møre og det enda er ganske mye tykk saus å vende pastaen i. Smak om nødvendig til med salt.

Kok spagetti i fosskokende saltet vann etter instruksen på pakken. Ha ferdig spagetti tilbake i kjelen, og vend inn smøret. Server pastaen i porsjonstallerkener med en generøs øse tomatsaus, noen kjøttboller og et dryss parmesan på toppen.