Spaghetti Carbonara 2

Ingredienser:

2 egg 4 spiseskjeer hakket italiensk bladpersille 100 g nyrevet parmeggiano reggiano 50 g nyrevet peccorino romano 4 hvitløksfedd 200 g pancetta i terninger (eller bacon) 1/2 dl noilly prat 500 g Spaghetti (De Cecco er best, bruk aldri Sopps) 3 spiseskjeer extra virgin oliven olje sort pepper salt

Tilberedning:

Brun hvitløken lett i oljen på lav varme og kast disse og behold oljen. Stek bacon i 5 min. på middelsvarme i oljen. Kok spaghetti. I en stor bolle blandes 2 egg, litt salt og mengder nykvernet sort pepper. Derefter blandes den revne osten og persillen i denne blandingen. Varm tallerkner i ovnen. Like før pastæn er ferdig: Øk temperaturen på pannen med bacon og hell i vinen som så får syde bort. Bland spaghetti med eggeblandingen (Bland godt) Bland derefter bacon med fett og det hele inn i dette og tilsett nok en gang store mengder sort pepper. Server straks.

Porsjoner:
4

Mer om Spaghetti Carbonara 2

«Spaghetti Carbonara 2» er en ny vri på den klassiske italienske oppskriften. I referansen til «2» er det tatt i betraktning av å innføre noen alternative ingredienser og teknikker for å gi retten en unik og forbedret smak. Som alltid er essensen i denne retten enkelhet og friske råvarer som blir kombinert for å skape en kremet og deilig pasta.

Naturligvis er det først og fremst pastaen som står i sentrum. For denne oppskriften anbefales det å bruke den tradisjonelle spaghetti, men man kan også prøve med bucatini eller linguini. Pastaen skal være al dente for å gi retten den riktige tekstur. For å få dette resultatet er det viktig ikke bare å følge pakkeinstruksjonene nøye, men også å teste pastaen personlig før den er ferdig.

I «Spaghetti Carbonara 2» kommer eggene inn i bildet på en litt annerledes måte. I stedet for å bruke bare eggeplommen, kan du prøve å bruke hele egget. Dette skaper en enda mer kremet tekstur og hjelper med å gi retten mer substans. Dessuten, for å gi retten en litt ekstra kick av smak, kan en teskje dijon sennep blandes med eggene. Dette legger til en ny dybde av smak uten å være for dominerende.

En annen unik vending på denne oppskriften er bruk av pancetta i stedet for guanciale. Selv om begge er italienske pølser, gir pancetta en litt salt og røkt smak som legger til kompleksiteten i smaksprofilen. Pancetta stekes i litt olivenolje til den blir sprø før den tilsettes den nesten ferdige pastaen.

Ost er en annen hovedingrediens i denne retten. Mens den tradisjonelle oppskriften krever pecorino ost, tillater «Spaghetti Carbonara 2» for litt kreativitet på denne fronten. Man kan prøve en blanding av pecorino og parmesan for en rikere og mer kompleks smak.

Til slutt er det verdt å nevne at denne oppskriften, som alle italienske oppskrifter, har plass for kreativitet. «Spaghetti Carbonara 2» er en kulinarisk lekeplass hvor du kan eksperimentere med forskjellige ingredienser som passer din smak. Så lenge du holder fast ved prinsippene om friske ingredienser, balansert smak og passende tekstur, vil du ende opp med en deilig rett som vil glede alle matelskere.

Legg igjen en kommentar