Spansk omelett

Ingredienser
2 dl olivenolje 1 kg poteter skåret i tynne skiver. salt og pepper 2 løk, i tynne skiver 7 egg eventuelt 1 paprika flådd og i tynne staver. (kan sløyfes) 80 gr serranoskinke skåret i terninger( kan sløyfes) hakkede urter
Tilberedning
Ha olje i panne og kok potetene møre i olje uten at det blir brendt eller for varmt.(gjerne i to omganger hvis det er nødvendig, eller bruk mer olje) Surr løken ca 10 min i litt olje slik at den blir blank og mør. Slå sammen eggene ha i salt og pepper. Og eventuelt paprika og skinke. Ha i egg og løk – bland Varm olje og hell hele blandingen i pannen. Stek ca 8 min og snu. Skal være litt bløt inni.

Mer om Spansk omelett

En spansk omelett, også kjent som en «tortilla española», er en meget tradisjonell rett i Spania. I sin mest grunnleggende form er det en omelett laget av egg og poteter, noen ganger med løk eller andre grønnsaker lagt til etter kokkens preferanse. Ekte spansk omelett er noen ganger kjent for sin karakteristiske rundhet og tykkhet, som er markant forskjellig fra de tynnere, mer krøllete omelettene man ofte finner i andre kulturer.

For å lage en spansk omelett, begynner man som regel med å koke poteter og løk i olivenolje på svak varme. Når komponentene er myke, tilsettes de til eggene som har blitt pisket i en annen beholder. Blandingen stekes deretter på middels varme til den er stekt på den ene siden, før den vendes og stekes på den andre siden. Prosessen krever både nøyaktighet og øvelse, men resultatet er en smakfull omelett som kan spises som en fullstendig måltid eller skjæres i trekanter og serveres som en del av et tapas-utvalg.

En av de mest interessante aspektene ved spansk omelett er variasjonene og tilpasningsevnen til retten. Mens hovedingrediensene forblir de samme, kan kokker legge til forskjellige ingredienser som paprika, asparges, sopp eller chorizo for å endre smaken og teksturen. Noen ganger blir selv sjømat lagt til, for eksempel reker eller blåskjell, spesielt i kystregioner.

I tillegg til å være en populær kjøkkenklassiker, er spansk omelett også en stolt del av spansk kultur og folkelig tradisjon. Det er en rett som ofte serveres ved festivaler, familiebegivenheter og sosiale sammenkomster og er også populær på tapasbarer i hele landet. Det faktum at den kan lages i store mengder og serveres kald, gjør den til en ideell rett for å dele med venner og familie.

Spansk omelett er ikke bare en henrivende del av det spanske kjøkkenet, men er også en speiling av landets matkultur som helhet – enkel, men robust, fleksibel og dypt rotfestet tradisjon. Uansett om du lager din egen hjemme eller nyter en på en autentisk spansk tapasbar, vil du sikkert finne at denne retten tilbyr en unik og deilig smak av Spanias rike kulinariske arv.

Legg igjen en kommentar