På mineoppskrifter.no har vi det gøy med å lese utenlandske artikler, men vi er ikke så flinke til å oversette. Denne artiklen er oversatt med et automatisk program. Bær over med skrivefeil og nyt heller godt av kunnskapen.
Gjør som verdens beste restaurant, Noma. Bruk naturens ville planter i matlagningen din.
Restaurant Noma i København – som tidligere på året ble kåret som verdens beste restaurant – har alltid vært dyktige til å bruke naturens viltvoksende planter i deres lekre og annerledes gourmetretter.
Og det er ikke småtteri du finner i den ville naturen.
For det finnes over 300 spiselige ville urter og bær i Danmark, som faktisk kan brukes på kjøkkenet din.
Sunt ugress
«I de fleste naturområdene i Danmark finner man vanlige urter som brennesler og skvallerkåler som – utover å smake godt – er fantastisk sunne» , sier kulturlandskapekspert Søren Espersen til P1.
Her i høsten er det særlig soppjakten som går inn, men du kan f.eks. også finne hyllebær, nyper og hasselnøtter i naturen akkurat nå.
Skvaderkål og løvetannblader kan du lett bruke i salater, og den klassiske brenneslesuppe slår aldri feil.
Ramsløk som også blir kalt nords hvitløk, kan brukes på samme måte som det tradisjonelle hvitløken.
Og så er det f.eks. massevis av muligheter for å lage forskjellige sopper- og bærterter.