Ingredienser

2 stokkender på ca. 1,5 kg hver
Salt og nykvernet sort pepper
Ca.250 gram fersk ingefær
2 lange rabarbrastilker
2 håndfuller grovhakket frisk salvie
1 knoll hvitløk delt i to
2 finhakkede rødløk
2 vinglass marsalavin
ca. 3 dl grønnsak-, kylling-, eller andebuljong

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 grader. Gni rikelig med salt og pepper inn i kjøttet. Riv halvparten av ingefæren og rabarbraen. Bland i en bolle med halve salvien og all løken og hvitløken, og stapp det inn i hulrommet i endene.

Plasser dem på et et bakebrett med høye kanter, og la dem steke i ovnen en time før du setter ned varmen til 150 grader og lar dem stå i en time til, til de er møre og sprøstekte. Endene er klare når leggbeina lett kan løsnes og skinnet er sprøtt. Mens endene er i ovnen, må du kanskje helle ut fett to-tre ganger. Det vil skille seg til klart fett du kan bruke senere.

Når andesteikene er ferdige, lar du dem hvile på et varmt fat mens du lager sausen. Ta ut stuffingen og evt sjy fra endene og legg det i stekefatet. Varm stekefatet på lav varme på en plate, tilsett marsalavinen og løsne alle de klebrige restene på fatet. Tilsett buljongen og la sausen koke inn til den har en god smak og konsistens. Hell den gjennom en grov sil.

Skjær vekk bryst og lår fra endene og fordel dem på tallerkener. Skjær resten av ingefæren i skiver og stek dem på høy varme i en panne. Når de begynner å få farve, tilsetter du resten av rabarbraen i tynne skiver og resten av salvien. Når alt er sprøstekt, strør du det over andekjøttet og heller over den smakfulle sausen.