Ingredienser:

2 store poteter, skrelt og revet 260 g maiskorn fra boks, silt 4 egg, lett piskede 1,25 dl knust kavring 6 vårløk, hakkede 1 ts garam masala 0,6 dl olje Dipp 1,6 yoghurt naturell 2 ss frisk, hakket mynte 2 ts chilisaus

Tilberedning:

1. Potetene siles av på tørkepapir, og væsken presses ut. 2. Rør potetene grundigt sammen med mais, egg, knust kavring, fårløk og garam masala. 3. Varm 2 ss olje i en tykkbunnet kjele. Legg toppede spiseskjeer med potetblandingen i pannen. Stekkes over middels varme i 2 minutter på hver side, eller til de er gylne. Legges på tørkepapir og holdes varme. 4. Dipp: Rør alt sammen. Nyt sprøstekte mais og potetboller.

Mer om SPRØSTEKT MAIS- OG POTETBOLLER

Sprøstekt mais- og potetboller er den perfekte retten for de som elsker å eksperimentere med mat og smaker. Denne herlige kombinasjonen av crunchy mais og myk potet som blir til deilige boller, kan gi en utrolig gastronomisk opplevelse.

Mais er kjent for sitt høye fiberinnhold, noe som er bra for fordøyelsen. I tillegg er det en utmerket kilde til vitamin B-gruppen, inkludert niacin, tiamin og folinsyre, samt mineraler som magnesium, jern og sink. På den annen side er poteter både næringsrike og velsmakende. De inneholder vitamin C, kalium og vitamin B6. Så sprøstekte mais- og potetboller er ikke bare en smakfull rett, men også en næringsrik en.

Å lage sprøstekte mais- og potetboller hjemme er både enkelt og underholdende. Alt du trenger er mais, poteter, litt mel, olje til steking og krydder etter smak. Først må du koke potetene til de er møre nok til å moses. I mellomtiden, stek maiskornene til de blir gyldne og sprø. Mos potetene og bland dem med den stekte maisen, tilsett litt mel for å hjelpe blandingen å holde sammen. Form små boller av blandingen, og stek dem i olje til de blir gyldenbrune og sprø. Server med din favoritt dip eller saus.

Men husk at mens denne retten kan være deilig og næringsrik, bør den konsumeres i moderasjon hvis du er opptatt av kalorier. Steking øker fettinnholdet i maten, og for mye fet mat er ikke bra for helsen. For en sunnere vri, kan du prøve å steke bollene i ovnen i stedet for å dyptsteke dem. Dette reduserer fettinnholdet, men beholder den sprø teksturen og fantastiske smaken.

Å prøve nye retter og oppskrifter, som sprøstekte mais- og potetboller, er en flott måte å utforske ulike matkulturer på. Det gir en mulighet til å eksperimentere med ulike ingredienser og smaker, og gir variert kosthold. Så utfordre deg selv på kjøkkenet og nyt denne deilige retten i dag!.