Et godt steketermometer er alfa og omega ved tilberedning av mat, spesielt kjøtt og fisk, og uten dette kan kjøttet se aldri så ferdig ut på utsiden, men være tilnærmet rått innvending med de helsemessige risikoene det innebærer. Derfor er det særdeles viktig man finner et steketermometer som passer til ens bruk, og det er mer enn nok av varianter å velge blant.

Alt fra de aller rimeligste som bare stikkes inn i maten, for så å vise temperaturen på en skive til de mer avanserte som digitale med både alarm, stemmestyring og fjernkontroll. Sistnevnte er veldig hendig ved for eksempel grilling, da man bare kan stikke selve måleproben inn i kjøttet og så ta med seg viserenheten i baklomma og gjøre andre ting mens grillen passer seg selv. Er den så innstilt på korrekt steketemperatur, varsler den med lydsignal når den er oppnådd, og man vet at maten er ferdig til servering. Kan ikke bli enklere enn det.

Et godt tips er imidlertid å kontrollere, eventuelt justere, termometeret før bruk så man er sikker på det viser riktig, men går man til anskaffelse av et kjent merke, og ikke av de rimeligste, kan man være rimelig sikker på at det er innstilt riktig.

Har man sansen for det noe mer raffinerte rent teknologisk, finnes det nå også steketermometere som støtter bluetooth, noe som gjør at man kan koble dem opp mot for eksempel en ipad eller en smartphone, og ved hjelp av en dertilhørende app følge med på temperaturen.