Ingredienser
1 stor aubergine 1 stor squash 1 stor rød paprika 4 ss olivenolje 2 ts gurkemeie 1 ts karri 1 ts peppermix 2 ts grillkrydder Bamati ris
Tilberedning
Kok rikelig med ris i følge pakken, ha gurkemeien og karrien i risvannet før du har oppi risen. Skjær grønnsakene i små biter. Stek de i en dyp panne, krydre med peppermix og grillkrydder. Når grønnsakene er brunet, ha risen oppi pannen. Det kan hende at du nå trenger å bruke mer olivenolje slik at risen ikke setter seg fast. Jo mer olivenolje du har i, jo rundere blir smaken. Stek risen i ca 5 min, avhengig av hvor godt stekt du liker risen.

Mer om: Stekt ris med aubergine

Stekt ris med aubergine er en rett som gir vann i munnen og som er veldig enkel å lage. Dette er et herlig alternativ til tradisjonell stekt ris, gir en ernæringsmessig vri på denne populære asiatiske comfort food. Kombinasjonen av den kremete smaken fra aubergine og sprø konsistensen av risen er bare uimotståelig, og legger til en typisk middelhavs følelse til denne retten.

Dette kan være en flott vegetarisk hovedrett eller også brukes som en side til kjøtt eller fisk. Aubergine, som er rik på fiber, vitamin B1 og kobber, tilfører retten flere helsefordeler. Det gir retten en fantastisk tekstur og den naturlige sødmen i aubergine gir stekt ris en unik, kompleks smak. Hovedingrediensene for denne retten er kokt ris, aubergine, hvitløk, soya saus og grønnsaker som er tilgjengelige etter eget valg.

En annen viktig ting å merke seg er at denne retten passer godt for alle som følger et glutenfritt kosthold, da ris er naturlig glutenfri. Det er også enkelt å lage denne retten vegansk ved å bruke plantebasert olje og erstatte eller utelate eventuelle animalske produkter.

Stekt ris med aubergine kan varieres på mange måter. Du kan for eksempel tilsette kylling, reker, tofu eller andre grønnsaker for å tilpasse retten etter dine preferanser. Den kan også serveres med forskjellige sauser for ekstra smak og kick.

Å lage stekt ris med aubergine er absolutt ikke tidkrevende. På under en halv time har du en smakfull, næringsrik og mettende middag klar! Denne retten er et perfekt valg for alle som ønsker et raskt, velsmakende og sunt måltid.